WHATSAPP UVODI VELIKU PROMENU: Ovako se nikada nisu RAZMENJIVALE PORUKE, a tek kad vidite šta još sada možete na aplikaciji!

Autor:

Razonoda

12.09.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meta je odlučila, prateći novi Zakon o digitalnim tržištima Evropske unije, da ruši barijere i spaja svoje korisnike sa drugima

WHATSAPP UVODI VELIKU PROMENU: Ovako se nikada nisu RAZMENJIVALE PORUKE, a tek kad vidite šta još sada možete na aplikaciji!

Foto: pixabay.com

Meta Marka Zakerberga trudi se kako zna i ume da poveća broj korisnika Whatsapp aplikacije.

Posle nekoliko kozmetičkih promena tokom leta i recimo uvođenja mogućnosti slanja video poruka, sada su omogućili korisnicima da razmenjuju poruke na više platformi.

Na ovaj korak Meta se odlučila zahvaljujući Zakonu o digitalnim tržištima (DMA) Evropske unije, čiji je cilj uklanjanje tehnoloških monopola, što utiče na kompanije poput Mete, Googlea i Applea.

Nova promena može se pronaći u novoj beta verziji Whatsappa za Android, odnosno verziji 2.23.19.8.

Pored toga što je cilj svih promene razbijanje monopola, iz Mete poručuju da kompanije sada moraju da omoguće korisnicima aplikacije za razmenu poruka sa drugim uslugama, kao što je trgovina aplikacija trećih strana.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Whatsapp će od oktobra svima učiniti dostupnim i opciju “Kanali” (“Channels”) koja je namenjena za komunikaciju “jedan prema mnogima”, koju kompanija naziva načinom za “privatno praćenje onoga što vam je bitno”. Dakle, nešto poput Tviterovih fidova ali bez mogućnosti odgovora.

Zakon o digitalnim tržištima Evropske komisije podstakla je najveće kompanije da menjaju prilaz konzumentima, ali i poglede ka konkurenciji.

S tim u vezi, Apple će recimo zadržati svoj fokus na iMessage i ne planira da usvoji RCS koji koristi Googleova aplikacija Messages.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading