STIŽE PLAYSTATION PORTAL! Nova Sonyjeva konzola oduševiće s cenom, ali korisnike brine OZBILJNA MANA

Autor:

Razonoda

24.08.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi testovi su pokazali da je konzola dobro "upakovana" i da nema kašnjenja kada je reč o strimovanju. Međutim, dobra brzina ne znači mnogo ako korisnici kupe konzolu a kući nemaju nešto jako važno za uređaj

STIŽE PLAYSTATION PORTAL! Nova Sonyjeva konzola oduševiće s cenom, ali korisnike brine OZBILJNA MANA

Foto: X/Sony

Septembar je iza ćoška, a s njim i predstavljanje PlayStation Portala, nove Sonyjeve konzole.

Mnogi su s nestrpljenjem iščekivali informaciju na tržištu o tome šta nudi PlayStation Portal koji će koštati pristojnih 200 evra.

Ono što se ove nedelje objavilo zaokružilo je konačno priču o tome koje su dobre a koje loše strane dlanovne konzole.

Ovo je pre svega uređaj na kojem će samo moći da se strimuju igre sa PlayStationa 5. Konzola nema snažan hardver i na njoj ne mogu da se pokreću igre, već je za to potreban PS5.

Portal ima LCD ekran dijagonale osam inča uz rezoluciju od 1080p i frekvenciju osvežavanja od 60 fps. Sa leve i desne strane ekrana nalaze se kontroleri koji su, da mogu da se spoje iste veličine kao recimo DualSense kontroler za PS5, prenosi The Verge.

Dakle, osnovne prednosti PlayStation Portala su osim korektne cene i lakoća upravljanja konzolom i njena udobnost na dlanu korisnika.

Glavna mana je svakako hardver, odnosno nemogućnost da se bez PS5 pokreću igre. On se na PS5 povezuje preko WiFija.

Nema podršku za bluetooth, već se sa slušalicama povezuje, ili pak putem  Sonyjeve bežične tehnologije PlayStation Link. Na PlayStation Portalu ne mogu se pokretati PS VR2 igre.

Brzina WiFija prilikom pokretanja igrica mora biti između 5 i 15 Mbps. Prvi testovi PlayStation Portala pokazali su da ne koči, dakle nema kašnjenje što je jako dobro.

Sony će do puštanja uređaja u prodaju morati da se dodatno pozabavi snagom i izdržljivošću baterije.

PlayStation Portal je jeftiniji u odnosu na druge dlanovne konzole poput Switcha ili Steam Decka, ali njegove su mogućnosti skromnije. Za igranje, kao što smo spomenuli, morate da imate Sonyjev PS5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading