KORISNICI WHATSAPP-a SU DUGO ČEKALI NA OVO: Ova promena menja GRUPNA ćaskanja, sve će biti drugačije!

Autor:

Razonoda

22.10.2022

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

WhatsApp aplikacija menja način na koji će funkcionisati grupni razgovori, kako bi bili manje iritantni za korisnike.

KORISNICI WHATSAPP-a SU DUGO ČEKALI NA OVO: Ova promena menja GRUPNA ćaskanja, sve će biti drugačije!

Foto: Printscreen

Ako ste ikada bili u grupnom ćaskanju koje je previše zauzeto, biiće vam poznat ovaj problem.

Nedavno je kompanija počela da testira maksimalnu veličinu grupa do 1.024 osobe i isprobala novu funkciju koja odmah isključuje veoma velike grupe kada im se pridružujete.  Funkciju su pronašli ljudi iz VABetaInfo koji su otkrili detalje u probnoj aplikaciji WhatsApp beta.

Funkcija automatskog isključivanja zvuka se pokreće ako pokušate da se pridružite grupi sa više od 256 ili 512 učesnika.

WA BetaInfo je objasnio: Očigledno možete da ga uključite ako i dalje želite da primate obaveštenja od velikih grupa. Ali ova automatska radnja je korisna jer vam može uštedeti vreme.Trenutno nije moguće imati grupu sa više od 512 članova na live verziji WhatsApp-a.

Nejasno je kada će tačno ove promene biti predstavljene široj javnosti. Ranije ove nedelje objavljeno je da WhatsApp testira ogromne grupe, jer su prvobitno bile ograničene na 100 ljudi, pre nego što je promenjeno ograničenje na 256 2016.

Sada WhatsApp testira maksimalnu veličinu grupa do 1.024 učesnika.

Ali to nije jedina nova funkcija na putu – WhatsApp zajednice su još jedan novi poduhvat. Zajednice su ogromne grupe koje sadrže WhatsApp grupne razgovore unutar sebe. Grupe su jedan od glavnih načina ćaskanja u aplikaciji u vlasništvu Facebook-a, ali nekoliko grupa može biti teško za održavanje.Ova nova funkcija će vam omogućiti da šaljete poruke nekoliko ka nekoliko grupa istovremeno.

Na primer, možda imate radnu zajednicu koja bi imala mnogo manjih grupa unutra. Ili bi možda vaša lokalna oblast imala Zajednicu, koja se deli u posebne Grupe za pritužbe na probleme u komšiluku i školovanje.

Iz WA Betainfo: To je privatno mesto gde administratori grupe imaju veću kontrolu nad nekim grupama na WhatsApp-u, dostupnom u budućem ažuriranju aplikacije.To je kao grupno ćaskanje, a administratori grupe mogu da povežu druge grupe u zajednici.

Iz WABetaInfo su dodali: Biće moguće doći do svih odjednom slanjem poruka svim učesnicima tih grupa povezanih sa zajednicom. Nažalost, WhatsApp nije rekao kada će ova funkcija biti dostupna široj javnosti. Da biste preuzeli WhatsApp Betainfo za svoj pametni telefon, potrebno je da odete na Google Play na svom Android-u i potražite WhatsApp.

Pomerajte stranicu nadole dok ne vidite „Postani beta tester“. Dodirnite dugme „Uključen sam“, a zatim kliknite na „Pridruži se“ da biste potvrdili.

Sada sve što treba da uradite je da sačekate ažuriranje beta verzije aplikacije. Pridruživanje WhatsApp beta verziji na iOS-u je teže i ima ograničen kapacitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading