JOŠ JEDAN VELIKI USPEH! Srbija na svetskoj mapi Gaming industrije!

Autor:

Razonoda

12.10.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Dubaiu, na jednoj od najvećih svetskih konferencija za predstavljanje noviteta u oblasti tehnoloških dostignuća i digitalne transformacije - GITEX, zvanično potpisan investicioni ugovor između srpske kompanije" Gaming Village " i g-dina Jawid Bunyadi čija je porodica vlasnik multinacionalne kompanije "WSC" koja predstavlja kapital iz Saudijske Arabije i Holandije.

JOŠ JEDAN VELIKI USPEH! Srbija na svetskoj mapi Gaming industrije!

Foto: Promo foto

Potpisivanju je, kao predstavnik Vlade Republike Srbije, prisustvovao Predsednik Nacionalnog saveta za razvoj e sporta gospodin Vladimir Cvetković. 
Početna investicija za ovaj projekat je 250 miliona eura.

Foto: Promo foto

 

 

Cvetković se prisutnima obratio i istakao da je ponosan što prisustvuje istorijskom događaju. Ovo je budućnost koju smo prepoznali i u koju smo zakoračili među prvima. Mnogima je još uvek nepojmljivo da je Gaming industrija, druga svetska industrija,koja se sad po snazi i finansijskom potencijalu nalazi ispred farmaceutske industrije a odmah iza vojne industrije.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Nesumnjiva je korist koju će imati, kako Republika Srbija tako i svi njeni građani od ove investicije. Srbija će uskoro postati idealno mesto za gejmere iz celog sveta. Država je prepoznala značaj gejming industrije, koja na godišnjem nivou beleži rast od čak 27 odsto sa obrtom od 198 milijardi dolara, i daje podršku projektu Gaming Village, koji će, prema svim parametrima, ojačati našu privredu i uposliti veliki broj naših ljudi. G-din Cvetković je istakao da Gaming Village može računati na punu podršku Republike Srbije u svim potrebnim segmentima za realizaciju ovog projekta. Takođe prisutnima se obratio direktor Gaming Village g-din Strahinja Tošić, koji je iskoristio priliku da čestita svojim novim partnerima iz Saudijske Arabije i da im poželi dobrodošlicu u tim. U svom obraćanju osvrnuo se na to da je ovo bila samo jedna prelepa mladalačka ideja za koju nije mogao ni u snovima da zamisli da će se ostvariti. Tošić se zahvalio Predsedniku Aleksandru Vučiću ,što je vizionarski prepoznao značaj ovog projekta i dao ogromnu podršku njegovoj realizaciji.

Foto: Promo foto

 

 

Takođe,izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije za maksimalnu efikasnost u pripremi izrade plana za realizaciju ovog projekta.Tošić je istakao da je posebno ponosan što je u kreiranju i osmišljavanju ovog projekta učestvovala grupa mladih i pametnih ljudi iz Srbije. To je,bez svake sumnje,dokaz da se na srpsku pamet i energiju možemo beskompromisno osloniti. Po povratku u Srbiju, nastavljamo sa napornim radom koji nas očekuje, ali sa dodatnom energijom i osmehom na licu, jer se radi o projektu za dobrobit i korist svih građana Srbije. Srbija sa projektom Gaming Village,zauzima svoje mesto u samom vrhu na mapi sveta Gaming industrije. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading