NEGATIVNO OCENJIVANJE NA TVITERU: Društvena mreža uvela novu funkciju, ali postoji jedna "začkoljica"

Autor:

Razonoda

18.03.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Tesle Ilon Mask izrazio je zadovoljstvo zbog ove odluke.

NEGATIVNO OCENJIVANJE NA TVITERU: Društvena mreža uvela novu funkciju, ali postoji jedna "začkoljica"

Foto: Tanjug/AP

Iako će korisnici uvođenjem novih funkcija moći da izraze i negativno mišljenje prema nečijoj objavi na Tviteru, ipak neće imati nikakav uvid u to koliko drugih korisnika deli njihovo mišljenje.

Tviter je uveo nove mogućnosti u obliku opcija "Downvote" i "Dislike", što korisnicima omogućava da izraze svoje neslaganje ili nepoverenje prema određenom sadržaju.

Ipak postoji i "caka". Naime, samo će autor objave na Tviteru moći da vidi statistiku u vezi sa brojem downvote i dislike opcija, koju je primio nakon objave.

Dva velika Big Tech preduzetnika, Mark Andresen i Ilon Mask, izrazili su zadovoljstvo novim Tviterovim opcijama.

Mark Andresen dao je to do znanja objavom na Tviteru. Dodao je da korisnici mogu da učine Downvote javno vidljivim, prikazivanjem ekrana reakcija na njihove objave u novoj objavi na Tviteru, prenosi B92.

Nova funkcija Downvote je "taster" koji bi korisnici trebalo da pronađu u donjem delu objave, uz lajkove, retweet, deljenje i opciju podešavanje označenu s tri tačke.

Autor objave može da vidi negativnu statistiku, ali zato drugi korisnici ne mogu da vide koliko je negativnih glasova dobio, čime se izbegava negativna konotacija same objave.

Šef Tesle i SpaceX-a Ilon Mask takođe je pokazao slaganje s uvođenjem navedenih opcija u odgovoru na Andersenovu objavu. Kratko i jasno, Mask je poručio jednom rečju - "Da".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading