AUTO GIGANT SE RAZBESNEO ZBOG KINEZA: Najavljena proizvodnja 11 novih modela električnih automobila! CILJ JE DOMINACIJA

Autor:

Razonoda

09.09.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija je priznala da je u poslednje vreme došlo do stagnacije u prodaji, ali ima jasan plan kako da povrati primat među konkurencijom

AUTO GIGANT SE RAZBESNEO ZBOG KINEZA: Najavljena proizvodnja 11 novih modela električnih automobila! CILJ JE DOMINACIJA

Foto: pixabay.com

Nemački proizvođač automobila Volkswagen nije previše srećan zbog kineskog osvajanja tržišta električnih vozila.

Evropski proizvođači su generalno od prošle godine, bokserski rečeno u nokdaunu, te im je pod hitno potrebno malo svežine i novih ideja.

U Volkswagenu to znaju i s tim u vezi, rešili su da bace rukavicu u lice Kinezima tako što će u narednom period proizvesti ni manje ni više nego 11 novih modela automobila!

Tomas Šefer, direktor Volkswagena rekao je uoči sajma automobila u Minhenu da će sav fokus kompanije biti na proizvodnji električnih automobila.

- Do 2027. godine ćemo kao brend predstaviti 11 novih modela. Pretpostavljamo da će udeo električnih automobila u Evropi značajno da se poveća u narednim godinama. Ovaj pad je za Volkswagen samo trenutni. Od maja smo primetili da je ponovo prisutan rast - rekao je Šefer.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Nemci su u 2023. stali s kupovinom električnih automobila zbog inflacije i dugog čekanja na isporuke vozila. Samim tim, Volkswagen je morao da smanji proizvodnju u Emdenu.

Tomas Šefer potvrdio je da neće biti smanjenja cena kao što to ove godine recimo čini Tesla.

- Cilj Volkswagena je da proširi udeo električnih vozila na 80 posto do 2030., a zatim na 100 posto tri godine kasnije - rekao je Šefer.

Prodaja električnih vozila odnosila se na svega 7,3 posto ukupnih prodaja u svetu u prvoj polovini 2023., ali prvi čovek Volkswagena tvrdi da je to uglavnom zbog zemalja poput Brazila, gde je taj biznis u začetku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading