MERCEDES ZAPANJIO VOZAČE: Prvo je predstavio dva brutalna kampera, a onda je ovim potezom kupio vlasnike ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

Autor:

Razonoda

30.08.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija prati trendove i na tržištu nudi novitete za koje se već sada zna da će prijati vozačima i ljubiteljima Mercedesa

MERCEDES ZAPANJIO VOZAČE: Prvo je predstavio dva brutalna kampera, a onda je ovim potezom kupio vlasnike ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

Foto: X/mercedesbenz

Kompanija Mercedes-Benz ulazi u jesen sa jasnim namerama da se zacementira na vrhu auto-industrije u segmentu kampera, ali i električnih automobila.

Mercedes je na nedavno održanom Sajmu automobila u Dizeldorfu predstavio dva Marco Polo vozila koja su pretvorena u kampere.

Rast u segmentu kampera iznosi pet posto godišnje od 2017. godine. Industrija rentiranja kampera prošle godine je dostigla vrednost od 403 miliona dolara, a ova brojka ne uključuje direktnu kupovinu. Stoga je jasno zašto Mercedes hoće deo kolača.

V-Klasa Marco Polo je luksuznija, bazirana je na novom modelu koji je predstavljen pre mesec dana, a iako je eksterijer itekako privlačan, fokus je ipak na unutrašnjosti, prenosi Klix.ba.

Vozaču su na raspolaganju dva 12,3-inčna široka ekrana, najnovija verzija MBUX sistema, kao i navigacija s proširenom stvarnošću. Tu je i pop-up krov sa krevetom, kao i sedišta koja se pretvaraju u krevete na sprat!

Republika

Foto: X/mercedesbenz

 

 

Mercedes je oduševio i s novim kontrolama putem ekrana osetljivog na dodir koji ima i posebnu aplikaciju za telefon.

Mercedes je iskoristio svoju najnoviju tehnologiju kako bi spavanje u kamperu bilo što prijatnije. O cenama drugi put, jer sigurno ovaj model neće biti pristupačan svima.

Za sada nema informacija o tome na kom tržištu će se pojaviti V-Klasa Marco Polo i T-Klasa s Marco Polo modulom.

Fantastični novi modeli kampera samo su deo bogate ponude Mercedesa za jesen i zimu. Ono što je oduševilo vlasnike električnih automobila je informacija da kompanija otvara svoju mrežu stanica opremljenih brzim punjačima snage do 400kW.

Ovo je daleko veća ponuđena snaga punjenja od bilo koje kompanije za proizvodnju električnih automobila.

Stanice će ove jeseni biti otvorene u Atlanti, Čengdu u Kini i nemačkom gradu Manhajmu. Plan Mercedesa je da u SAD-u izgradi 400 stanica s 2.000 punjača, kao i 2.000 stanica širom sveta do kraja 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading