VOZAČI BEZ REČI: Postavljen NOVI ZNAK kraj kolovoza, nikom nije bilo jasno ŠTA ON PREDSTAVLJA

Autor:

Razonoda

26.08.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikom nije bilo ni na kraj pameti na šta se znak odnosi. Interesantno je da je znak na ulice uveden još 2020. godine ali je zbog pandemije ostao na margini i vozači ga nisu upamtili kada je posle samo nekoliko dana povučen

VOZAČI BEZ REČI: Postavljen NOVI ZNAK kraj kolovoza, nikom nije bilo jasno ŠTA ON PREDSTAVLJA

Foto: pixabay.com

Vozači širom Francuske izašli su ovih dana na puteve gledajući u neverici jedan znak kako im stoji kraj puta i nešto ih obaveštava.

Znak je prvo osvanuo u Lion, Strasburu i Grenoblu, a plan je da se proširi na teritoriju čitave zemlje. Kao što se može videti, u pitanju je beli romb na plavoj pozadini.

Oni koji nisu znali šta znači ovo obaveštenje, brzo su obavešteni da on signalizira da je vozna traka namenjena isključivo određenim vozilima u saobraćaju, prenosi RevijaHak.

Ta vozila su karpuling (automobil za više osoba), električna vozila, taksiji i autobusi.

Uprkos tome što je znak osmišljen i uveden još 2020. godine, zbog pandemije i kasnijih procedura, tek ovog leta stupio je na scenu.

Republika

Foto: gouv.fr

 

 

Primenjuje se na auto-putevima i putevima sa više saobraćajnih traka u jednom pravcu. Znak je u funkciji samo tokom određenog vremena (aktivira se na digitalnim portalima iznad voznih traka) kao što su periodi saobraćajnih gužvi.

Znak, kao i svi ostali, u obavezi je da se poštuje. Ako ga ignorišete a vozite se po Francuskoj, kazne su do 135 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading