SVI U NAPAD! Najveći kineski proizvođač električnih automobila poslao rivalima neočekivanu poruku, NAROD U NEVERICI

Autor:

Razonoda

21.08.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je shvatila da samo ujedinjena može da parira konkurenciji sa zapada Evrope, pa će u narednom periodu gledati da interno "grupiše snage"

SVI U NAPAD! Najveći kineski proizvođač električnih automobila poslao rivalima neočekivanu poruku, NAROD U NEVERICI

Foto: BYD printscreen

Ovo se od kompanije BYD ni u snu nije očekivalo. Najveći kineski proizvođač električnih automobila pozvao je svu domaću konkurenciju da se ujedini s njima i krene u svojevrsni automobilski rat sa Zapadom!

Osnivač BYD-a Vang Čuanfu obratio se medijima nakon što je kompanija isporučila svoje petomilionito vozilo.

Čangfu je imao jasnu poruku za sve – došlo je vreme da se ujedine snage, ako je svima u Kini u interesu da njihovi proizvođači automobila dođu na presto u svetu.

- Došlo je vreme dominacije kineskih marki električnih automobile. Sve više se traže kupci na Zapadu jer je u Kini tržište usporeno. Moramo da se svi ujedinimo u Kini kako bi ‘razbili’ zapadnu konkurenciju - rekao je između ostalog Čangfu, a prenosi South China Morning Post.

Nije tajna da je Kina postala dominantna sila u svetu električnih automobila, ali upravo je ta razjedinjenost njenih kompanija kočila globalni uspeh zemlje širom planete.

Kina je veoma napredovala u tom sektoru. Kapitalizovala je podršku države i nacionalnu strategiju koja osigurava svakodnevnu dostupnost delova za električna vozila.

Pored toga, Kina kontroliše veći deo kapaciteta za rafinisanje litijuma koji se koristi za baterije za vozila. Radna snaga je jeftina, pa su svi preduslovi tu za globalnu dominaciju.

Na kraju, najveći svetski proizvođač baterija za električna vozila nalazi se u kineskom gradu Ningde.

Očekuje se da do 2025. godine Kinezi prodati 20 miliona električnih vozila. To će tada biti najveće tržište i shodno tome, oči sveta biće uprte u Kinu za naredne poteze.

Dakle, jedino što je preostalo Kini je da sada nadmaši Elona Maska u kategoriji prodaje električnih vozila, s obzirom na to da je Tesla već izgubila bitku u kategoriji “vodeći svetski proizvođač električnih automobila”.

Što se Zapada tiče, nikom u ovim momentima nije prijatno. To je uostalom i potvrdio Endi Palmer, bivši izvršni direktor Aston Martina.

- Proizvođači automobila na Zapadu morali bi da se što pre probude. Postoji ozbiljna pretnja iz Kine. Njihovi brendovi su dobrostojeći, imaju podršku države i proizvode odlične električne automobile po povoljnim cenama. Budućnost auto-industrije leži u električnim automobilima. Zapadni proizvođači moraju to da shvate ili će ih stvarnost brzo precrtati - poručio je Palmer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading