FIAT PRIPREMIO ČUDESNU “IGRAČKU”: Provlačiće se tamo gde niko ne može, a moći će da je voze i MALOLETNICI!

Autor:

Razonoda

20.08.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncepcija novog modela automobila je takva da je pre svega namenjen gradskoj vožnji i apsolutnom uživanju u svakodnevnom životu

FIAT PRIPREMIO ČUDESNU “IGRAČKU”: Provlačiće se tamo gde niko ne može, a moći će da je voze i MALOLETNICI!

Foto: Fiat promo

Fiat se vraća korenima. Italijanski auto gigant okrenuo se segmentu minijaturnih gradskih automobila evocirajući kod svih stare uspomene.

Novi model koji će Fiat ponuditi potrošačima osmišljen je za vožnju gradom bez štetnih emisija i velikih brzina.

Štaviše, u Fiatu kažu da će novi električni Topolino moći da se provlači i tamo gde nijedan drugi automobil ne može, a moći će da ga voze i maloletnici u zemljama u kojima je to dozvoljeno.

Republika

Foto: Fiat promo

Topolino nema vrata već konopce koji više služe za ukras nego za zaštitu

 

Električni automobil kome Italiijani već tepaju “nova omiljena igračka u saobraćaju”, biće namenjen urbanoj publici i nije predviđen za neke preduge, maratonske vožnje po Evropi, prenosi autonet.hr.

Fiat Topolino pokupio je mnogo toga od Citroena Ami koji je kao i on unutar grupacije Stellantis. Fiat novi električni automobil predstavlja kao četvorocikl koji će vratiti italijansku la dolce vitu na ulice.

Topolino će imati istu konstrukciju kao i prethodnik Ami, pretpostavlja se i generalni oblik karoserije.

Spoljni paneli biće kod Topolina plastični dok će vrata biti zamenjena verovali ili ne, potpuno otvorenim ulazom sa pro forme konopcem za “zaštitu” putnika.

Ami već deli veliki broj karakteristika sa Opel Rocksom kao što su elektromotor od 8KS, bateriju od 5,5 kWh, domet od 43 kilometra i najvišu brzinu od jedva 45 kilometara na čas.

Prava “igračka” za grad, nema šta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading