ČUDO NA VOL STRITU: Vijetnamski proizvođač električnih automobila vredniji od Volkswagena i Forda! EVO KAKO JE KOMPANIJA ŠOKIRALA SVE

Autor:

Razonoda

19.08.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik auto kompanije je najbogatiji Vijetnamac čije se bogatstvo izlaskom na berzu uvećalo za čak 40 milijardi dolara

ČUDO NA VOL STRITU: Vijetnamski proizvođač električnih automobila vredniji od Volkswagena i Forda! EVO KAKO JE KOMPANIJA ŠOKIRALA SVE

Foto: VinFast promo

Vijetnamski proizvođač električnih vozila VinFast pojavio se na američkoj Vol Strit berzi iznenadivši sve reakcijom koju su dobili.

Uprkos lokalnim kritikama otkako su lansirali električne automobile po Vijetnamu, VinFast je zablistao na berzi pokazavši svima da je kompanija čak vrednija i od Volkswagena i Forda.

Njihova deonica je već prvog dana na berzi skočila za 270 posto. Početna je bila samo 10 dolara, a prodavala se za 22. Dan su okončali sa cenom od čak 37 dolara po deonici, prenosi Carscoops.

Trenutna tržišna vrednost VinFasta je 85 milijardi dolara, što je fantastična brojka ako se zna da Volkswagen vredi 69,7 milijardi dolara, a Ford 48 milijardi.

Vrednost vijetnamskog proizvođača električnih automobila je gotovo nerealno velika ako se zna da još nisu krenuli sa globalnim poslovanjem.

Daleko su od ozbiljnijeg profita, budući da su u Severnoj Americi tokom prošle godine prodali samo 3.000 vozila, a ove 850.

VinFast poput Tesle neguje direktan pristup mušterijama, mada je izvršni direktor Le Ti Tu Tju rekao da će kompanija do kraja godine preći na hibridniji odnos sa strankama, preko šourumova i direktne prodaje po Sajmovima.

Vlasnik kompanije VinFast je najbogatiji Vijetnamac Pam Nat Vuonga čije se bogatstvo povećalo za 40 milijardi dolara kada je automobilska kompanija izašla na Vol Strit.

Stručnjaci iz Vijetnama procenjuju da će pojavljivanje VinFasta na berzi neverovatno mnogo uticati ne samo na prodaju vozila u 2024. godini u Americi i svetu već će i poboljšati ekonomski imidž zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading