PRVI PUT LETITE AVIONOM? Ovih ŠEST stvari nikako nemojte da radite! Od toga vam i život zavisi

Autor:

Putovanja

05.07.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što mnogi koji često lete umeju da se opuste u avionu, postoje trenuci kada zaista to ne treba da se radi

PRVI PUT LETITE AVIONOM? Ovih ŠEST stvari nikako nemojte da radite! Od toga vam i život zavisi

Foto: Shutterstock

Došao je trenutak da prvi put u životu uđete u avion i njim odete na odmor.

Uprkos prirodnoj nervozi i znatiželji kako će sve ispasti, postoje sitnice koje vam niko neće reći, a koje se mogu dogoditi tokom leta.

Umesto da se izbezumite i počnete da paničite bez razloga, pročitajte šta biste trebali da učinite ako avion iznenada tokom leta upadne u turbulenciju.

Iako je nemoguće izbeći turbulenciju u avionu, postoje koraci koje možete preduzeti da smanjite rizik od povreda.

Evo nekoliko čestih grešaka koje ljudi čine tokom turbulencije:

1. Ustajanje može biti izuzetno opasno jer se možete povrediti udarajući u tvrde predmete ili padajući. Ako se zateknete stojeći tokom turbulencije, odmah sedite na pod i držite se za obližnji naslon za ruke, savetuje komercijalni pilot Kajl Koukol.

2. Bez obzira na to da li je svetlo za pojas upaljeno ili ne, preporučuje se da držite pojas vezanim jer se iznenadna turbulencija može dogoditi u bilo kom trenutku. To može pomoći da brzo reagujete i zategnete pojas ako je potrebno.

3. Ako se nalazite u toaletu kada turbulencija počne, ostanite tamo dok se situacija ne smiri. Tek kada se stvari stabilizuju, vratite se na svoje sedište i vežite pojas.

4. Iako su šanse za hitno sletanje zbog turbulencije male, otvaranje gornjih pregrada može dovesti do padanja teških predmeta, što može ugroziti putnike.

5. Spuštanje stočića može dovesti do povrede ako dođe do turbulencije, jer se možete udariti grudima, stomakom ili glavom. Izbegavajte držanje napitaka ili drugih predmeta na stočiću, jer bi mogli pasti ako dođe do naglog pokreta.

6. Iako situacije sa turbulencijom mogu izgledati zastrašujuće, većina letova prolazi bez problema zahvaljujući modernim alatima za predviđanje i upravljanje turbulencijom.

Saveti stručnjaka naglašavaju važnost održavanja sigurnosti i smirenosti tokom turbulencije kako bi se minimalizirao rizik od povreda i neugodnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading