SPREČITE NA VREME: Strašne greške koje dovode do vaginalne infekcije!

Autor:

Lifestyle

06.06.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedini način da se spreči pojava vaginalne infekcije tokom leta je dobra vaginalna higijena. Drugi načini da sprečite infekcije je da prestanete sa nekim higijenskim greškama koje najverovatnije pravite

RepublikaFoto: pixabay.com

Leto znači povećano lučenje znoja u različitim delovima tela, uključujući i vaginu, a to znači i češća pojava infekcija.

- Neke žene su sklonije vaginalnim infekcijama. Gljivične infekcije i bakterijske vaginoze su najčešće vaginalne infekcije u bilo koje doba godine, međutim, one su češće tokom leta - kaže poznati ginekolog.

Jedini način da se spreči pojava vaginalne infekcije tokom leta je dobra vaginalna higijena. Drugi načini da sprečite infekcije je da prestanete sa nekim higijenskim greškama koje najverovatnije pravite.

1. Loša menstrualna higijena

Izuzetno je važno da vodite računa o higijeni tokom menstruacije, posebno ako je leto. Iako ih mnogi ne preporučuju kao idealno rešenje, tamponi su poželjni tokom vrelih letnjih dana. Ako koristite higijenske uloške, onda ginekolozi savetuju da ih menjate često kako bi svoju vaginu održale suvom.

- Koristite najneutralnije proizvode sa najmanjom količinom mirisa i hemikalijama da smanjite pojavu svraba i iritacije - objašnjavaju doktori.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bolje sprečiti nego lečiti

2. Ispiranje

Ženama ne treba ispiranje da očiste svoje vagine, jer se vagina sama čisti prirodnim sekretom. S druge strane, od 20 do 40 odsto žena koristi vaginalni tuš. Doktori objašnjavaju da ispiranje sapunom iritira vaginu i vulvu i povećava se rizik od dobijanja infekcije.

- Vaginu i vulvu treba čistiti samo toplom vodom i belom pamučnom krpom. Ne treba tuširati i ispirati raznim sredstvima koja se nalaze u prodaji, jer na taj način vi uništavate dobre bakterije.

3. Pamučne gaćice

Donji veš od satena ili svile može izgledati seksi, ali zadržava vlagu koja može dovesti do dobijanja vaginalne infekcije.

- Pamučno donje rublje je najbolje za vaginu jer joj omogućava da diše. Napravite pauzu od seksi donjeg veša tokom leta, jer je to zamka za vlagu i toplotu.

RepublikaFoto: pixabay.com

4. Sređivanje intimnog područja

Većina žena sređuje svoje intimno područje tokom leta, pogotovo pre odlaska na plažu. Depilaciju i brijanje intimnih delova potrebno je uraditi bar jedan dan pre izlaganja slanoj vodi ili bazenu.

- Pravilno nahranite kožu svojih genitalija pre depilacije. Koristite prirodne proizvode kao što je maslinovo ulje.

5. Mokar bikini

Ostati u mokrom bikiniju nije dobra ideja jer će dovesti do porasta broja gljivica. Ne nosite dugo vlažan bikini ako ne želite da završite sa vaginalnom infekcijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading