ZNATE LI ZAŠTO STJUARDESA POZDRAVLJA SVAKOG PUTNIKA NA ULAZU U AVION: Nije samo iz ljubaznosti, razlog može da vam SPASI život!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

01.06.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se ukrcavate na avion, verovatno ste primetili stjuardesa ljubazno pozdravlja svakog putnika.

ZNATE LI ZAŠTO STJUARDESA POZDRAVLJA SVAKOG PUTNIKA NA ULAZU U AVION: Nije samo iz ljubaznosti, razlog može da vam SPASI život!

Foto: shutterstock

 Ali da li ste znali da iza ovog gesta stoji mnogo više od obične pristojnosti?

Nedavno je jedna stjuardesa otkrila skriveni motiv ovog pozdrava u videu koji je postao viralan na TikToku.

Ranija, stjuardesa mađarskog avio prevoznika, otkrila je da pozdrav putnika zapravo služi kao način provere da li su putnici previše pijani ili bolesni da bi leteli. Osim toga, stjuardese koriste ovaj pozdrav kako bi procenile ko bi mogao da bude od pomoći u hitnim situacijama.

Fizički sposobni putnici mogu biti od velike pomoći u slučaju evakuacije aviona, pa stjuardese obraćaju pažnju na ove putnike prilikom pozdravljanja.

Foto: Shutterstock

Stjuardese ništa ne prepuštaju slučaju

Takođe, stjuardese vode računa o ranjivim grupama putnika, poput dece, starijih osoba i osoba sa fizičkim ili mentalnim smetnjama. Ove putnike smeštaju u red blizu izlaza kako bi im pružili bržu evakuaciju u slučaju potrebe.

Osim toga, stjuardese vrše i neformalnu sigurnosnu kontrolu prilikom pozdravljanja putnika, proveravajući da li ima sumnjivih torbi i pokušavajući da utvrde da li su putnici previše pijani za letenje.

Ovaj skriveni motiv pozdrava stjuardesa otkriva koliko pažljivo osoblje aviona vodi računa o sigurnosti putnika i sprečava potencijalne probleme tokom leta.

Prizor stjuardesa kako ljubazno pozdravljaju putnike prilikom ulaska u avion sada dobija sasvim novu dimenziju, jer otkriva koliko pažljivo osoblje aviona vodi računa o sigurnosti putnika i sprečava potencijalne probleme tokom leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading