ZNATE LI PRAVU SVRHU TREĆE PREGRADE U VEŠ MAŠINI? Korisnije je nego što mislite, OVO ćete obožavati!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima svoju jasnu namenu koja nije svima poznata.

ZNATE LI PRAVU SVRHU TREĆE PREGRADE U VEŠ MAŠINI? Korisnije je nego što mislite, OVO ćete obožavati!

Foto: shutterstock

Kada koristite program sa pretpranjem u veš mašini, važno je da pravilno napunite sva tri odeljka u fioci kako biste postigli najbolje rezultate pranja. Iako mnogi korisnici često zanemaruju treću fioku, on igra ključnu ulogu u efikasnom čišćenju jako prljavog veša. U nastavku saznajte kako da koristite fioke u veš mašini.

Simboli na fiokama

Uobičajeno, glavna fioka veš mašine ima tri fioke označena simbolima I, II i cvetom ili slovima L i R. Odeljak sa cvetom ili slovima L i R namenjen je za omekšivač, dok se simboli I i II nalaze na delima za sredstvo za pranje veša.

Zašto je važno napuniti sve fioke?

Treća fioka, obično označena simbolom I, treba napuniti kada koristite program sa pretpranjem. Ovo je posebno bitno kod pranja jako zaprljanog veša, jer dodatni deterdžent pomaže u temeljnom čišćenju. Tu možete staviti bilo koji deterdžent, piše "24 sata hr".

Foto: Shutterstock

Čemu služe fioke u veš mašini


Kako napuniti fioke?

Kada želite da veš mašina obavi pretpranje, važno je da napunite sve tri fioke u veš mašini. U treću fioku stavite deterdžent za pranje veša, dok u preostala dva možete staviti omekšivač i dodatni deterdžent prema uputstvima proizvođača.

Korišćenje treće fioke može značajno poboljšati rezultate pranja, posebno kada je veš izuzetno prljav. Stoga, ako želite da vaša veš mašina pruži najbolje performanse prilikom programa sa pretpranjem, ne zaboravite da napunite sve tri odjeljka u fioci pre pokretanja ciklusa pranja.

Da li ste znali za ovo?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading