ELEKTRIČAR KAŽE KAKO DA UKLJUČUJETE BOJLER, A DA RAČUN ZA STRUJU BUDE MANJI: Ovo uvek gasi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo pitanje je uvek aktuelno, a nikako da dođemo do pravog odgovora.

ELEKTRIČAR KAŽE KAKO DA UKLJUČUJETE BOJLER, A DA RAČUN ZA STRUJU BUDE MANJI: Ovo uvek gasi!

Foto: shutterstock

Postoji mnogo mišljenja o tome da li je bolje držati bojler stalno uključenim ili ga paliti po potrebi. Međutim, serviseri kućnih aparata imaju svoje mišljenje o ovoj temi. Oni ističu da je odluka o tome da li treba držati bojler stalno uključenim ili ga paliti po potrebi, zapravo zavisi od nekoliko faktora.

Broj članova domaćinstva

Jedan od ključnih faktora je broj članova domaćinstva. Prema rečima servisera, samci ili bračni parovi mogu uštedeti energiju i novac tako što će bojler uključivati samo kada je potrebno. Sa druge strane, porodice sa većim brojem članova će verovatno imati koristi od toga da bojler bude stalno uključen, s obzirom na to da će nekome uvek trebati topla voda.

Namena bojlera

Namena bojlera takođe igra veliku ulogu. Ukoliko je bojler namenjen samo za tuširanje, povremeno ga paliti može biti smislenije. Sa druge strane, ukoliko se radi o većem protočnom bojleru koji se koristi i u kuhinji, verovatno će biti potrebno da ga ređe isključujete, piše "Espreso".

Foto: Shutterstock

Da li treba gasiti bojler preko dana


Uticanje termostata na stvaranje kamenca

Jedna od zanimljivih činjenica koju je serviser istakao jeste da podešavanje termostata na određenu temperaturu može imati veliki uticaj na stvaranje kamenca u bojleru. Prema njihovim rečima, postavljanje termostata na 55-60 stepeni može sprečiti stvaranje kamenca, dok viša podešavanja termostata mogu dovesti do povećanog stvaranja kamenca, posebno u uslovima tvrde vode.

Na kraju, važno je napomenuti da će odluka o tome da li držati bojler stalno uključenim ili ga paliti po potrebi, zavisiti od individualnih potreba i uslova svakog domaćinstva. Ušteda energije i produženje veka bojlera su važni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom donošenja ove odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading