NOVOROĐENČETU IZ KIČME PORASLO NEŠTO JEZIVO I DUGAČKO 10 CM: Lekari ODBIJAJU da ga uklone, sad je kao ŽIVOTINJA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvo stanje može prouzrokovati različite neurološke probleme.

NOVOROĐENČETU IZ KIČME PORASLO NEŠTO JEZIVO I DUGAČKO 10 CM: Lekari ODBIJAJU da ga uklone, sad je kao ŽIVOTINJA

Foto: Printscreen/https://metro.co.uk/video/baby-born-four-inch-tail-zhejiang-china-3146759/

U kineskoj bolnici za dečiju neurohirurgiju u Hangžou, došlo je do neverovatnog otkrića nakon što je rođena beba sa dugačkim repom na leđima dužine 10 centimetara. Dr Li, zamenik glavnog lekara ove bolnice, identifikovao je retko stanje kod novorođenčeta, ostavljajući medicinsko osoblje u čudu. Video snimak  repa na bebinom telu podeljen je na društvenim mrežama.

Dijagnoza i reakcije

Dr Li je sumnjao da je rast repa rezultat nepotpunog degenerisanja i da je dete imalo uži kičmeni kanal, a njegova sumnja potvrđena je magnetnom rezonancom (MRI). Rep, koji je opisan je bez kostiju. Ovakvo stanje može prouzrokovati različite neurološke probleme, jer uobičajeno kičmena moždina slobodno pluta unutar kičmenog kanala, omogućavajući normalno kretanje i funkciju.

Mnogi su izrazili znatiželju i zabrinutost za zdravlje bebe, postavljajući pitanja o mogućem lečenju i efektima po zdravlje deteta, piše "Miror".

Foto: shutterstock

Dečak iz Kine je rođen sa repom



Slični slučajevi i medicinski postupci

Iako retko, sličan slučaj zabeležen je i 2014. godine u Kini, kada je beba Nuo Nuo rođena sa spinalnom bifidom, razvojnim kongenitalnim poremećajem koji ostavlja prazninu u kičmi. U ovom slučaju, nakon rođenja majka je primetila rep. Iako je molila lekare da pomognu njenom sinu, hirurzi su odbili da operišu dete, zaključivši da bi uklanjanje repa izazvalo trajna oštećenja zbog njegovog povezanosti sa nervnim sistemom.

Slično otkriće desilo se i u Južnoj Americi, kada su hirurzi u Gvajani uklonili rep bebi staroj deset dana. Beba je rođena sa abnormalnom kičmom, što joj je ostavilo "rep", tehnički nazvan caudalni dodatak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading