SRBI OD DAVNINA OVU BILJKU SMATRAJU AMAJLIJOM: Postavite je na TO mesto kako bi vam došlo BLAGOSTANJE, ali i brdo NOVCA!

Autor: M.O.

Lifestyle

05.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova biljka može da vam donese sreću, bogatstvo i ljubav! Evo kako da je gajite i privučete pozitivnu energiju!

SRBI OD DAVNINA OVU BILJKU SMATRAJU AMAJLIJOM: Postavite je na TO mesto kako bi vam došlo BLAGOSTANJE, ali i brdo NOVCA!

Foto: shutterstock

Od davnina, ljudi su verovali u magična svojstva ruzmarina. Njegova istorija seže do 9. veka, kada se gajio u kraljevskom vrtu Karla Velikog. Francuski kralj, poznat kao "otac Evrope", verovao je da ova biljka privlači sreću i bogatstvo.

Republika

Foto: pixabay.com

Ruzmarin u našoj zemlji oduvek ima jaku simboliku i značenje

Ruzmarin se smatra magnetom za pozitivnu energiju ukoliko se pravilno gaji. Postoje mnoga verovanja vezana za ovu biljku. Na primer, ako grančicu ruzmarina okačite iznad ulaznih vrata stana ili kuće, ona će štititi od negativne energije. Veruje se da svako ko poseduje ruzmarin u svom domu imaće sreću, pa su ga naše bake uvek gajile u dvorištu.

Ukoliko nemate dvorište, možete gajiti ruzmarin u saksiji na prozoru, a jednu grančicu staviti u novčanik, jer se veruje da ova biljka privlači novac. Takođe, postoji verovanje da ruzmarin privlači ljubav, te se često kači na revere gostiju koji dolaze na venčanje.

Ruzmarin, dakle, nije samo začin u kulinarstvu, već ima duboko ukorenjeno značenje u narodnom verovanju. Njegova magična svojstva prenose se s kolena na koleno, čuvajući tradiciju i verovanja našeg naroda.

Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se prporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading