DESETOGODIŠNJU BALERINU JE ZADAVIO DOK SU JOJ RODITELJI BILI U PRIZEMLJU KUĆE: Ispovest njenog oca KIDA DUŠU, ovo je NOĆNA MORA svakoga

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umrla je dva dana kasnije u bolnici.

DESETOGODIŠNJU BALERINU JE ZADAVIO DOK SU JOJ RODITELJI BILI U PRIZEMLJU KUĆE: Ispovest njenog oca KIDA DUŠU, ovo je NOĆNA MORA svakoga

Foto: youtube/printscreen/Belvoir Castle

Paul Smit, koji je osuđen za ubistvo desetogodišnje Rosi Mej Stori, dobio je preporuku za premeštaj u otvoreni zatvor, otkriva MailOnline.

On je ubio devojčicu na svečanoj zabavi dok su njeni roditelji bili dole u prizemlju. Paul Smit, koji je u vreme ubistva imao 17 godina, ugušio je Rosi Mej Stori na zabavi 2003. godine. Devojčica je pronađena bez svesti i polugola na krevetu. Umrla je dva dana kasnije u bolnici.

Ovo je njegov drugi zahtev za uslovni otpust, nakon što je postao kvalifikovan za to 2018. Parole Board je saopštio da je preporučio da Smit, sada 38-godišnjak, bude prebačen u otvorene uslove koja bi na kraju mogla dovesti do njegovog uslovnog oslobađanja. Prethodno je 2019. godine preporuka za premeštaj u otvoreni zatvor bila odbijena od strane sekretara države.

Foto: youtube/printscreen/Belvoir Castle

Paul Smit je ubio desetogodšnju devojčicu


Problematično ponašanje

Postoje određene brige u vezi sa ponašanjem optuženog u zatvoru, zbog čega je bio prebačen u sigurnu psihijatrijsku bolnicu 2014. godine. Tamo je imao koristi od terapijskih intervencija usmerenih na kontrolu besa, donošenje odluka i bolje načine razmišljanja. Takođe, preporučen mu je program za rešavanje sličnih problema pre hospitalizacije.

Nakon saslušanja u januaru 2024, nezavisno angažovani psihijatar i psiholog preporučili su da Smit može bezbedno biti pušten, dok su njegov nadzorni čuvar, zatvorski psiholog i nadzorni službenik podržali premeštaj u otvorene uslove.

Panel je razmatrao plan otpuštanja koji je dostavio Smitov nadzorni čuvar, uključujući zahtev da živi u određenom smeštaju, kao i veoma stroge ograničenja u vezi sa kontaktima, kretanjem i aktivnostima. Međutim, zaključeno je da su predlozi bili nedovoljno snažni i da Smit ne bi trebalo da bude uslovno oslobođen, piše "Dejli mejl".

Istorija nasilja i dijagnoza Aspergerovog sindroma

Smit, koji ima Aspergerov sindrom, tvrdio je da nije kriv za gušenje Rosi Mej na zabavi dok su njeni roditelji razgovarali sa gostima u prizemlju. Međutim, porota ga je proglasila krivim za ubistvo devojčice. Sud je čuo o Smitovoj istoriji nasilja nad mladim devojkama, kao i o njegovoj dijagnozi Aspergerovog sindroma, a to je oblik autizma.

Rosi je zadnji put viđena živa nešto posle 21 sat 28. decembra, kada ju je Smit jurio na hodniku.

Njen otac Graham Stori (45) ispričao je sudu kako je kasnije te večeri očajnički pokušavao da probudi svoju ćerku nakon što ju je pronašao onesveštenu u spavaćoj sobi.

Njegova supruga Mari, školovana medicinska sestra, izvodila je veštačko disanje usta na usta na devojčici, ali ona je umrla dva dana kasnije. Obdukcija je pokazala da se ugušila nakon što su je gurnuli u posteljinu tako da nije mogla da diše, rečeno je poroti.

Crno odelo koje je nosila bilo je spušteno, ali dodato je kako nema forenzičke analize koja bi pokazala je li na bilo koji način bila se*sualno napastvovana.

- Upravo smo zadovoljni. Bili smo na rubu svojih stolica, samo smo se molili za pravi rezultat, i srećom smo to i dobili - rekao je devojčicin otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading