UZMITE KAŠIKU MEDA PRE SPAVANJA: Kada čujete zbog čega je to TAKO DOBRO, ovo će vam postati rutina!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, ako ste pod stresom, važno je da ovo uvrstite u svoje navike.

UZMITE KAŠIKU MEDA PRE SPAVANJA: Kada čujete zbog čega je to TAKO DOBRO, ovo će vam postati rutina!

Foto: shutterstock

Med je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima koja mogu pomoći u čišćenju tela od toksina. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva mogu značajno poboljšati stanje kože i generalno organizma. Važno je napomenuti da med nema holesterola, već upravo suprotno - njegovi sastojci i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Svakodnevna konzumacija meda može povoljno uticati na nivo antioksidativnih spojeva u telu, koji se mogu boriti protiv viška holesterola.

Med kao borac protiv stresa

Osim što je odličan u borbi protiv stresa, med takođe obnavlja obrambeni istem i poboljšava pamćenje. Kalcijum prisutan u medu takođe povoljno utiče na rad mozga. Takođe, šećer u medu povećava nivo insulina u krvi, što oslobađa serotonin, a zatim se transformiše u melatonin, hormon koji podstiče kvalitetan san. Preporučuje se da konzumirate kašiku meda na prazan želudac kako bi se sprečile probavne tegobe, a takođe, med je jak antiseptik i može uništiti razne bakterije prolazeći kroz želudac, piše "24.sata.hr".

Foto: Shutterstock

Med je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima koja mogu pomoći u čišćenju tela od toksina


Med za smirenje živaca i ublažavanje umora

Med je takođe koristan u smirivanju živaca i ublažavanju umora, te je glukoza u medu neophodna za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, što pridonosi opuštanju. Kombinacija meda sa lukom može dodatno ojačati imunološki sistem i održati zdravlje.

Kako napraviti med sa lukom

Za pripremu ovog napitka, potrebno je 3 do 4 glavice belog luka, 1 kašika sirovog meda i mala činija sa poklopcem. Glavice belog luka se razdvoje na delove i očiste od spoljašnjih slojeva te se stave u činiju, preliju medom i ostave da odstoje nekoliko dana. Preporučuje se uzimanje jedne kašike ovoga svakodnevno na prazan želudac radi veće energije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading