OVE POKLONE ZA NOVU GODINU NIKAKO NE PRIHVATAJTE: Veruje se da u dom unosite NEMIR I NESREĆU, odmah ih bacite!

Autor: N.J.

Lifestyle

29.12.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegavajte ih!

OVE POKLONE ZA NOVU GODINU NIKAKO NE PRIHVATAJTE: Veruje se da u dom unosite NEMIR I NESREĆU, odmah ih bacite!

Foto: Shuttersrock

Pažljivo birajte poklone za Novu godinu jer svaki nosi različitu simboliku. Verovanja o poklonima koji donose nesreću često potiču iz različite kulture i tradicije. Iako su takva uverenja često stvar ličnog uverenja, neki pokloni smatraju se neprimerenim jer donose nesreću osobi, ali u zavisnosti od kulture do kulture. Ovo su verovanja da će sledeći pokloni doneti nesreću osobi.

Oštri noževi ili makaze: Smatra se da oštri predmeti mogu "reći" da želite da prekinete odnos sa osobom kojoj ih dajete.

Sat: U nekim kulturama sat se povezuje s ograničenjem vremena ili "brojanjem dana", pa se stoga može shvatiti kao neprimeran poklon.

Crvene ruže: Iako crvene ruže obično simbolizuju ljubav, u nekim kulturama crvene boje povezuju se s krvlju i nesrećom. Osim toga, neki veruju da donosite nesreću ako poklonite buket s neparnim brojem cvetova.

Foto: pixabay.com

Iako crvene ruže obično simboliziuju ljubav, u nekim kulturama crvene boje povezuju se s krvlju i nesrećom

Cipele: Poklanjanje cipela ponekad se smatra nesprećnim jer reč za cipele zvuči slično kao reč za nesreću u nekim jezicima.

Čak i ovi pokloni: Pokloni poput vešalica, ogledala, slike depresivnog sadržaja ili bilo šta što bi moglo asocirati na nešto negativno mogu se doživeti kao neprimereni.

Beli ljiljani: Iako su ljiljani uopšteno povezani s čistoćom, beli ljiljani često se koriste na pogrebnim ceremonijama, pa ih neki smatraju neprimerenim za poklanjanje.

Da li ste do sada nešto slično poklanjali bitnim ljudima?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading