OVO NIKADA NE NOSITE KAO AMAJLIJU: Mnogi ne znaju da na taj način privlače NESREĆU i HAOS u život!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

19.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga verovanja iz naroda tvrde da neke predmete nikako ne bi trebalo nositi kao amajlije.

OVO NIKADA NE NOSITE KAO AMAJLIJU: Mnogi ne znaju da na taj način privlače NESREĆU i HAOS u život!

Foto: Shutterstock

Amajlije su tokom vekova prošle kroz različite promene zbog različitog tumačenja. Početno je opšteprihvaćeno da nošenje amajlije donosi pozitivnu energiju, štiti od zla i deluje na autosugestiju, budući da verujemo da nas čuvaju. Čak je i Jung tvrdio da znak koji nosimo može uticati na našu podsvest.

Jedno vreme postalo je popularno nositi zodijačke znake kao privezak, ali su ih modernije varijante koje uglavnom služe kao ukras zamenile. Mogu se videti svuda: na retrovizorima, oko vrata, kao privezak za ključeve.

Republika

Foto: Izvor: Unsplash/Tom Podmore

Mnogi fatmino oko nose radi zaštite

 

Od savremenijih privezaka, posebno se ceni nakit i privlaci napravljen od kristala. Oni se povezuju sa datumom rođenja, horoskopskim znakom, podznakom i slično. Koriste se za rešavanje određenih fizičkih problema, a veruje se da mogu smanjiti stres i napetost.

Izbor kristala koji ćete odabrati zavisi od vaših potreba i ne znači da, ako vam može pružiti zaštitu kvarc, isto će biti i za vašeg prijatelja.

Privesci od kristala su već godinama izuzetno popularni u svetu i imaju zaštitnu ulogu.

Astrolozi tvrde da se amajlija izrađuje individualno za svaku osobu, prema njenim potrebama. Svako od nas nosi poseban oblik energije koji utiče na izbor simbola koji treba nositi. Neki od njih se mogu jednostavno držati kod kuće kako bi dom imao pozitivnu energiju. Kombinacija nekoliko različitih amajlija će imati još snažnije delovanje. Danas je često moguće videti jednostavan nakit, na primer, narukvicu bez dodataka, ali napravljenu od specijalnih materijala koji navodno sami po sebi imaju zaštitnu moć.

Republika

Foto: Izvor: Unsplash/mika chante

Mnoge amajlije mogu da štete

 

Nema saglasnosti među poznavateljima o tome da li su amajlije i talismani isto ili postoje razlike. Neki tvrde da talisman deluje nezavisno od vaše energije ili verovanja onoga koji ga nosi. Svaki predmet može biti talisman, a izbor je individualan. Bez obzira da li je to talisman ili amajlija, važno je da ne izgubite svoj "zaštitni znak" jer to samo po sebi donosi nesreću, prenosi Objektiv.

U Srbiji je često viđen krst na lančiću oko vrata ili brojanica oko ruke. Međutim, Crkva ne podržava nošenje iz estetskih razloga niti ih smatra amajlijama. Ikone, relikvije i hrišćanski simboli nisu amajlije, iako imaju zaštitnu ulogu.

Jedan od najpopularnijih privezaka na svetu, pa tako i kod nas, je četverolisna detelina. Prema legendi, Eva ju je pronašla i ubrala u Rajskom vrtu. Svaki list deteline se vezuje za drugu sferu, pa nošenje takve deteline istovremeno osigurava ljubav, zdravlje, bogatstvo i slavu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading