RETROGRADNI MERKUR: Očekuju nas greške, BLOKADE, zastoji i usporen razvoj situacije, ali i rešavanje bitnog PROBLEMA!

Autor:

Lifestyle

11.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za promene!

RETROGRADNI MERKUR: Očekuju nas greške, BLOKADE, zastoji i usporen razvoj situacije, ali i rešavanje bitnog PROBLEMA!

Foto: shutterstock

Retrogradni Merkur u Jarcu je odlično vreme da se osvrnete na profesionalni život i procenite gde su potrebne promene. Ako niste zadovoljni poslom, sada je trenutak da ponovo sagledate situaciju i vidite da li ima smisla. Neki će doživeti neuspehe u poslu, sukobiti
se s autoritetom ili pretrpeti udarac po pitanju karijere

Ovu godinu smo počeli i završavamo s retrogradnim Merkurom u Jarcu, što znači da su se mnogi preispitivali po pitanju posla i sistema vrednosti. Možda je vreme da se oslobodimo svega onoga što nas je kočilo i sputavalo u prethodnom periodu da bismo mogli da napravimo iskorak ka novom i drugačijem načinu funkcionisanja. Ali za sada ćemo da se osvrnemo na sve ono što nas očekuje do kraja godine.

Republika

Foto: shutterstock

Ovaj retrogradni Merkur će sve razdrmati

 

 


Već uveliko smo u decembru, bliži se kraj godine, svi prave neke preseke, sravnjuju račune, žure, a Merkur usporava, tera na greške i propuste. Zato nigde ne žurite, već polako uđite u novu godinu. Svako ubrzavanje bi moglo samo dodatno da zakomplikuje stvari. Jasno je da je vremena malo, a obaveza mnogo i da toliko toga treba da se uradi za kratko vreme, ali će vas svako ubrzanje samo još više usporiti, verujte nam na reč.


Iako se svi plaše retrogradnog Merkura, nema mesta za paniku. Sve se dešava s razlogom i ciljem da rastemo i razvijamo se. Postoje periodi kad je vreme da se aktiviramo i delujemo, ali su veoma važni i trenuci kad treba da usporimo i preispitamo se. Pa zar kraj godine nije idealan za sabiranje utisaka. Preispitajte svoje želje, planove i budite u dubljem kontaktu sa sobom.

Komunikacija će sigurno biti usporena, često će dolaziti do nesporazuma i nerazumevanja, mnoge odluke i planovi će promenit svoj tok, a mnogi će rešavati neka pitanja iz prošlosti.
Kada Merkur izađe iz senke, sredinom januara 2024, možda vas očekuje značajna prilika da na osnovu svega sagledanog donesete realne odluke, koje će podstaći vaš razvoj na polju karijere.

Neki bi u ovom periodu mogli da promene posao, neki će se vratiti na staru poziciju, a neki će raditi stvari koje su u vezi s putovanjima ili inostranstvom. Mnogi će se u ovom periodu edukovati i tražiti viši smisao u onome što rade.

Republika

Foto: shutterstock

Period neće biti lak ali donosi olakšanje kasnije

 


Nekoliko dana pre nego što krene retrogradno, Merkur stane. To je kao kad auto treba da krene u rikverc. Prvo uspori, zatim stane i onda krene unazad. Tako i Merkur kreće iz Jarca 13. decembra, a pre toga će nekoliko dana stajati na osmom stepenu Jarca. Isti je slučaj i kada krene pravo, pa prvih nekoliko dana januara se odmarajte i ne radite ništa važno.


Budući da predstavlja planetu koja simbolizuje komunikaciju, trgovinu, tehniku, elektroniku, zatim papirologiju, administraciju, saobraćaj i uopšte donošenje odluka i logično racionalno razmišljanje, možemo da očekujemo da će u danu kada stoji to izazvati razne vrste blokada.
Tada sve može da stane, pokvari se i odloži. Zato, ne planirajte ništa važno jer su velike šanse da će se izjaloviti.


Ovo je vreme nesporazuma, stoga je pametnije izbegavati važne razgovore, pregovore, potpisivanje ugovora... Ovo, takođe, nije dobro vreme za kupovinu automobila, telefona, kompjutera, bele tehnike i ostalih uređaja.


Mogli biste da doživite neuspeh ili nesporazume s autoritetima, pa se od vas traži da budete mudriji, zreliji i da ponekad nešto i prećutite, da ne reagujete impulsivno i na prvu loptu.
Ako vas ovaj Merkur u Jarcu odvede u tmurne i mračne misli i izazove strahove, probajte da ih se oslobodite. Budite istrajni i strpljivi pred preprekama koje se budu pojavile u rešavanju nekih starih problema, a koje u sebi nose težinu.

Ovaj retrogradni Merkur će nas navoditi da preispitamo dužnost i odgovornost, naročito od 18. decembra, kada mu se bude pridružilo i Sunce. Od 23. decembra će se Merkur nakratko vratiti u znak Strelca, kad može da vas učini pasivnijim, sklonijim greškama i pomalo sebičnim. Možda ćete morati da radite na tome da vidite širu sliku, ali ne toliko da biste potpuno ignorisali detalje.

Oko 27. decembra ćete potpuno izgubiti fokus, pa se trudite da ovih dana ne donosite nikakve zaključke ni odluke, pa ni one najmanje, jer ništa neće biti onako kako se čini niti ćete moći da sagledate stvari na pravi način. Osećaćete se kao u magli, bez cilja i svrhe, pa je najbolje da se opustite i uživate u praznicima.


S obzirom na to da je on vladalac Blizanaca i Device, nekako su ovi znaci uvek pogođeni. Pored njih, na meti bi mogli da budu Va ge, Ovnovi, Rakovi i Jarčevi, pa ako ste pripadnik ovog znaka ili podznaka, nemojte da vas čudi što vam sve ide otežano ili se odlaže, a ponekad i staje.

Stane vam auto, telefon, računar, zaboravite šifru, karticu, a ako idete na putovanje, obavezno prethodno odvezite automobil na servis i proverite da li ste poneli dokumente. Ako putujete, gledajte da to bude tamo gde ste već i bili. Pripremite se da može da dođe do nekog kašnjenja, čekanja, pomeranja vremena polaska...


Ovo je odličan period za raščišćavanje mnogih stvari. Ne bi bilo loše da raskrstite s nekim osobama ako vidite da vaš odnos ne vodi ničemu ili je toksičan, bez obzira na to da li se radi o poslovnom, prijateljskom ili emotivnom odnosu.


Nemojte se iznenaditi ako vam stigne neki račun koji niste platili ili izvod iz banke. Takođe, mogli bi da vam se vrate neki ljudi u život s kojima se niste dugo videli.
Retrogradni Merkur je dar univerzuma čovečanstvu da dosegne najviši potencijal. Sve dok se bavimo aktivnostima koje, naizgled, "ne mogu da čekaju", propuštamo priliku da stvarno nešto uradimo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading