DA LI VAŠA "GOSPOĐICA" IMA IME? Postoji čak DEVET vrsta ženskog polnog organa, evo kakva može biti OPASNA

Autor:

Lifestyle

01.12.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos zabludi vagine ne izgledaju isto.

DA LI VAŠA "GOSPOĐICA" IMA IME? Postoji čak DEVET vrsta ženskog polnog organa, evo kakva može biti OPASNA

Foto: shutterstock

Baš kao što svaka žena ima drugačiji oblik i veličinu tela, genitalije su takođe jedinstvene za pojedinca.

Koje su različite vrste vagine?

Postoji najmanje devet vrsta vagine.

Doktorka Ši Data, ginekolog i konsultant u bolnici King's College i počasni viši predavač na Imperial koledžu u Londonu, objasnila je razliku za "Fabulous".

Asimetrične unutrašnje usne

Neke žene možda nisu svesne da su im usne različite dužine - ali to je potpuno normalno.

Žena s asimetričnim usnama može videti jednu privučenu bliže vagini, dok druga malo visi. Sve dok ne kače za veš ili stvaraju probleme tokom odnosa, neće donositi probleme.

Zakrivljene spoljašnje usne

Možda ćete primetiti da se unutrašnja koža trlja o veš zbog čega bi trebalo nositi nešto udobno. Ova "vrsta" ima mali uticaj na svakodnevni život, piše "San".

Foto: Printscreen

Postoji devet vrsta ženskog polnog organa tvrdi doktorka

Istaknute unutrašnje usne

Biće izraženije ako se žene briju ili depiliraju. Unutrašnje usne vise ispod spoljašnjih usana i mogu uzrokovati nelagodu kod nekih žena.

Istaknute spoljašnje usne

Ovaj tip ima veće spoljašnje usne od unutrašnjih, što znači da su usne niže na vulvi. Obično ne utiče na svakodnevne aktivnosti.

Duge, obešene unutrašnje usne

Doktorka kaže da često viđa na klinici žene koje imaju istaknute unutrašnje usne i oni smatraju da su problematične, jer se kožni nabori mogu uhvatiti za veš. 

Isturene male usne, kako se zovu mali unutrašnji nabori, ne moraju uvek uzrokovati probleme, ali mogu biti ako postanu preduge ili velike.

Duge, viseće spoljašnje usne

Ovo je još jedna prirodna varijanta koja ima malo uticaja na funkciju, ali doktorka kaže da bi onima s dugim ili izbočenim, natečenim velikim usnama, kako su poznati spoljašnji "nabori", moglo dobro doći ako nose potporniji donji veš. 

Male, otvorene, spoljašnje usne

Većina žena ima male stidne usne, a vagina se jasno vidi.

Male, zatvorene spoljašnje usne

Zbog ovoga nema potrebe brinuti. One samo "zaklanjaju" vaginu.

Vidljive unutrašnje usne

Doktorka kaže da hipertrofija, odnosno povećanje unutrašnjih malih usana, može dovesti do bola tokom se*sa ili hvatanja za donji veš.

Ako se to ponavlja više puta ili vas izgled stvarno muči, bilo bi dobro da posetite lekara.

Da li je moja vagina normalna?

Tvrdi da su svaka vulva i vagina jedinstvene. 

- Kao ginekolog vidim niz različitih oblika i veličina vulve i vagine, kao i tip kože, teksturu, boju i mirise. Unutrašnji i spoljašnji nabori vaše vulve i klitorisa takođe mogu varirati po boji, simetriji i veličini, zajedno s količinom dlačica koje imate u bikini zoni. Postoji ogromna količina prirodnih varijacija koje su obično normalne - sve dok nemate problema s menjanjem tampona, donjim vešom ili intimnim odnosima. Porođaj takođe utiče na oblik i simetriju vulve i vagine, stoga je važno upamtiti da ne postoji "jedna veličina koja odgovara svima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading