TANJA IMA TROJE DECE I SVI SU JOJ OKRENULI LEĐA: Radije bih UMRLA OD GLADI, nego da od njih tražim pomoć!

Autor:

Lifestyle

16.11.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starost može biti surova i ljubav rođene dece može biti prevrtljiva. O tome svedoči priča penzionerke Tanje iz Hrvatske, koja se nedavno obratila medijima sa željom da olakša dušu.

TANJA IMA TROJE DECE I SVI SU JOJ OKRENULI LEĐA: Radije bih UMRLA OD GLADI, nego da od njih tražim pomoć!

Foto: pixabay.com

Iako ima troje dece i unuke, Tanja provodi svoje penzionerske dane sama. Ne zna zašto je došlo do zahlađenja odnosa sa decom i zašto ona više ne žele da komuniciraju sa njom. Tanja (68) iz Zagreba je ispričala redakciji portala "Moje vrijeme" da ne može da shvati prave razloge zbog kojih su joj deca okrenula leđa.

Život Tanje nije bio lak. Prošla je kroz razvod i ratno razdoblje, a doživela je i da je rođena deca odbace. Radila je kao knjigovođa i ima troje dece sa kojima danas nema kontakt.

"Za vreme rata došla sam sama sa troje dece u Hrvatsku, dvojicom sinova i jednom ćerkom. Moj tadašnji suprug je ostao u Bosni i Hercegovini. Naš brak nikad nije bio skladan, štaviše, za mene je to bio pakao, pa sam 1998. pokrenula razvod" otkrila je Tanja. "Deca i ja smo kroz život prošli svakakve patnje. Meni je bilo veoma teško da dođem do radnog mesta, bilo kakvog. I kada smo već jednom pregrmeli sve to najteže, kad su se odškolovali, i kad smo nasledstvom došli do svog krova nad glavom, kad su se pooženili i udali… mi smo se, umesto da uživamo jer je sve loše prošlo, iz čista mira raspali kao porodica" požalila se ova žena.


Tanja je otkrila da se njen stariji sin, koji je inače bio vrlo privržen porodici, nakon ženidbe potpuno promenio.

"Par godina nakon što se oženio, samo mi je poslao poruku: 'Obriši moj broj'. Bez ikakvog objašnjenja na moje pitanje: 'Zašto, sine?'. A kako je sreća moje dece meni na prvom mestu, rekla sam sebi, pa dobro, ako će to moje dete na bilo koji način usrećiti, ili on to iz nekog razloga mora da uradi, neka bude tako" istakla je Tanja.


Nakon toga, Tanju je napustio i mlađi sin, a potom i ćerka koja se pridružila braći u odbacivanju majke.

"Nije želeo da bude podstanar, već je odlučio da kupi mali stan, pa je tražio da mu finansijski pomognem za učešće, a on bi kreditom upotpunio kupovinu stančića. Naravno, sve što sam od usta odvajala i sakupljala za starost, dala sam mu. Ostalo mi je 100 evra. Možda neko neće poverovati, ali nikad u životu nisam bila srećnija. Kako sam vernica, bila sam Bogu zahvalna što sam imala mogućnost da pomognem svom detetu, a verovala sam da će se Bog isto tako pobrinuti i za mene, a na koji način – to samo On zna" iskreno je objasnila.

Tanja danas živi sama i ima malu penziju, a ćerka joj je uzela broj računa da joj uplati nešto novca ako to zatraži.

"To se, naravno, nikad neće dogoditi, da ja od njih nešto tražim. Nakon svega, radije bih umrla gladna i u hladnoj kući, nego da tražim nešto od njih. Ali svaki dan se molim da njima bude lakši i lepši život i da ih dragi Bog čuva" istakla je Tanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading