IMA MUŽA I TROJE DECE, UVEK JE NAŠMINKANA I SA FRIZUROM, A KUĆA TIP-TOP SREĐENA: "Sve žene mogu da budu kao ja, samo ako primene jedan tajni trik" (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

17.11.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored svih obaveza, stiže i da ode na treninge tri puta nedeljno.

IMA MUŽA I TROJE DECE, UVEK JE NAŠMINKANA I SA FRIZUROM, A KUĆA TIP-TOP SREĐENA: "Sve žene mogu da budu kao ja, samo ako primene jedan tajni trik" (VIDEO)

Foto: instagram/printscreen/just_chill_mama

San svake žene je da bude dobra majka i supruga, uspešna u poslu i da pritom i ona i njen dom uvek izgledaju sređeno. Iako se čini da je veoma teško pomiriti sve ove uloge, pogotovo dok su deca mala, Rozi Dejvidson tvrdi da je to i te kako moguće.

Ona ima troje dece od dve, sedam i deset godina i pre nego što ih isprati u vrtić, odnosno u školu stiže da im spremi zdrav doručak, ali i da se našminka i ima frizuru. Uzgred tvrdi da svaka žena to može da izvede.

- Svako od nas ima 24 sata na raspolaganju, samo je pitanje kako će ko iskoristiti to vreme – kaže Rozi.

 

 

Ona priznaje da ima sreće što je muž i roditelji podržavaju, ali ističe da ima i troje dece i posao sa punim radnim vremenom. Druge mame joj govore da je savršena i pitaju se kako uspeva da sve postigne.

- Bile su mi potrebne godine da dođem do ove faze. Ključ je u planiranju, određivanju prioriteta i prepoznavanju stvari o kojima se ne može pregovarati, kao što je vreme polaska u školu. Imamo rigidnu rutinu. Moj dan je raspoređen na pola sata. Često pravim pauze u trajanju od 15 minuta da bih razbistrila misli – otkriva Rozi.

Ona dodaje da sa suprugom ima dva brifinga dnevno, ujutro i uveče, da provere da li oboje znaju u kom pravcu se odvijaju njihove obaveze.

- Nikad se ne žali, to mu olakšava život. To radi za našu porodicu – jasna je Rozi.

Uprkos velikom broju obaveza, ona stiže da ode u teretanu na treninge tri puta nedeljno. Ne izlazi iz kuće nenašminkana i bez frizure. Kaže da ne želi da pređe kućni prag ako nije tip-top sređena.

 

 

- Moramo da damo primer našoj deci da poštujemo sebe i naše vreme. Iako nikada ne bih osudila druge žene, sebi nikada ne bih dozvolila da izađem iz kuće neistuširana i u garderobi koju sam nosila sinoć. Ne verujem kad ljudi kažu da nemaju vremena da odaberu garderobu i da srede frizuru. To je kao kad biste rekli da nemate vremena da jedete, jer imate – decidna je Rozi.

Otkriva da je deci podelila obaveze i naučila ih odgovornosti od malih nogu.

- Oni znaju da moraju da pospreme tanjire posle obroka i da pospreme igračke. Uključujem ih u sortiranje veša; to je još jedan način postavljanja granica i očekivanja. Oni takođe znaju da ustanu, operu zube, obuku se i doručkuju. Spremaju svoje cipele i kapute, a o tome šta će obući ne moraju da brinu, jer im veče ranije pripremim garderobu i proverim školske torbe. Za mene je važan deo vaspitanja da se uključe u to kako funkcionišu kućne obaveze. Ako ih rano uključite u život, deca će biti spremna za život. Još dok su mali, pozovite ih da vam pomognu u nekoj kućnoj obavezi. Kad znaju šta rade, osećaju se sigurno i bezbedno – kategorična je Rozi.

Tvrdi da njena deca odlaze u školu odmorna, opuštena i spremna za dnevne obaveze, jer nisu u panici da će negde zakasniti.

Rozi ustaje u sedam ujutro, a odlazi na spavanje sat vremena pre ponoći. Ali, ako postoji nešto što nije uspela da završi tokom dana, duže ostaje budna.

Obroke planira tri dana unapred i zajedno sa mužem odlučuje ko će ih pripremiti.

- Nisam super-žena, ali jesam odlično organizovana. Deca napreduju zbog stabilnosti, predvidivosti i rutine. U suprotnom, mogla bi da budu uznemirena. Potrebna im je čvrsta osnova kad su u porodičnom domu, a to je zadatak roditelja – smatra Rozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading