NAJEZDA SMRDIBUBA SADA BRINE SVE SRBE: Napravite OVE rastvore jer su bolji od bilo kojih INSEKTCIDA, rešite ih se za sva vremena!

Autor: M.O.

Lifestyle

03.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je teško rešiti se dosadnih smrdibuba.

NAJEZDA SMRDIBUBA SADA BRINE SVE SRBE: Napravite OVE rastvore jer su bolji od bilo kojih INSEKTCIDA, rešite ih se za sva vremena!

Foto: pixabay.com

Kako septembar dođe tako i najezda smrdibuba počne. Uvlače se u domove tragajući za mestom gde će provesti zimu. 

Srećom ovi insekti su potpuno bezopasni po čoveka jer su izraziti biljojedi i ne prenose nikakve zaraze ali kada su u velikom broju nisu prijatan prizor za oko, a ako se osete ugroženo ili ih zgnječimo, ispuštaju neprijatan miris po kojem su i dobile ime.

Važno je znati da su smrdibube veoma otporne i da hemijska sredstva za njihovo suzbijanje nisu naročito efikasna.

Postavlja se pitanje, kako i na koji način  ih istrebiti?

Republika

Foto: pixabay.com

Smrdibube važe za insekte koji je teško otarasiti se

 

Sprej od belog luka se pokazap kao veoma efikasan protiv njih. 

Napravite sprej od belog luka tako što ćete razmutit četiri kašike belog luka u prahu u 16 supenih kašika vode. Ili zgnječite četiri čena belog luka u pola litre vode i ostavite da odstoji 24 sata.

Nakon toga vodu sa belim lukom stavite u raspršivač, pa isprskajte okove prozora, mreže za prozore i vrata, kao i sva mesta gde smrdibube mogu da uđu. Miris belog luka će oterati ove napasti.

Sirće i limun.

Napravite rastvor od 200 ml vode, 200 ml sirćeta (alkoholnog) i 100 ml soka od limuna. Sa ovim rastvorom isprskajte okove prozora i vrata, kao i pukotine. Smrdibuba će pobeći od ovog mirisa.

Rastvor od ljutih papričica.

Ovaj rastvor je definitivno najjači od svih i provereno tera smrdibube. 

Potrebne su vam 3 najljuće ljute papričice, 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 300 ml sapunice. Iseckajte paprike i luk pa dodajte u sapunicu. Pokrijte krpom i ostavite da sve odstoji tokom noći. Sutra smesu procedite, pa sipajte u raspršivač kojim ćete isprskati vrata i prozore, zidove i ostale pukotine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading