DEČAK JE IZ NAJMONSTRUOZNIJEG RAZLOGA UŠAO U ISTORIJU: Tog dana nije stigao do autobuske stanice, a onda je šokantna istina otkrivena 33 GODINA KASNIJE - doživeo je HOROR

Autor: N.J.

Lifestyle

08.09.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovi roditelji nikada nisu promenili adresu stanovanja i broj telefona jer se nadaju da će ih sin jednog dana kontaktirati.

DEČAK JE IZ NAJMONSTRUOZNIJEG RAZLOGA UŠAO U ISTORIJU: Tog dana nije stigao do autobuske stanice, a onda je šokantna istina otkrivena 33 GODINA KASNIJE - doživeo je HOROR

Foto: Wikipedia/Stanleykpatz

Sten i Džuli Pac su jednog sunčanog dana odlučili da prvi put puste sina Itana od stana do stanice gde će ga sačekati autobus da ide u školu. Sve se dogodilo u maju 1979. godine kada je on imao samo šest godina. Dečak je često prolazio tim putem, te roditelji nisu mnogo brinuli, ali tog dana nije stigao do stanice.

Nikada nije pronađen nijedan trag šta mu se dogodilo

Njegovi roditelji i dalje žive u istom stanu, a broj telefona nikada nisu promenili u nadi da će im neko javiti informaciju. Njegov otac je imao veliku kolekciju njegovih fotografija što je podelio svima. Iako su njegove fotografije osvanula svuda, nije bilo traga. On je 2001. godine proglašen mrtvim iako telo nije pronađeno.

Foto: Wikipedia/Stanleykpatz

Itan Pac, dečak koji je nestao

Osumnjičeni

Prvi osumnjičeni bio je Hoze Antonio Ramos. On je ranije bio osuđivan, a bio je i prijatelj dadilje te porodice. Prilikom pretresa policija je pronašla fotografiju Hozea sa dečakom koji liči na Itana. Na prvom saslušanju, tvrdio je da je silovao dečaka istog dana kada je nestao Itan, ali da ga je posle "stavio na metro", te da je na televiziji video tog dečaka i tako ga prepoznao.

Potom je 1991. prijatelj iz ćelije Hoze Antonia tvrdio da mu se ovaj hvalio da čak zna i trasu kom je Itanov autobus išao te da takođe zna i šta se dečaku dogodilo. On je 2004. godine proglašen odgovornim za nestanak, ali nikada nije zakonski gonjen. Odslužio je dvadeset godina i pušten je 2012. godine, ali je ponovo uhapšen.

Dan pre 33. godine od nestanka dečaka, policija je došla kod porodice da javi da je ubica uhapšen!

Pedro Hernandez, 51 - godišnji radnik u prodavnici u Itanovom komšiluku, priznao je da je ubio Itana Paca, piše "Istorijski zabavnik". On je ispričao da je tog dana namamio dečaka u prodavnicu, odvukao ga u podrum i zadavio, a telo je bacio.

Nikada nije razjašnjeno kako je policija došla baš do njega, a onda se pisalo da ga je neko od članova porodice prijavio jer se hvalio zločinom. Advokat odbrane na suđenju je izneo da  Hernandez pati od šizofrenije koja izaziva halucinacije, kao i da mu je IQ manji od 70 što je granica sa intelektualnom retardacijom.

Onda je 2015. godine odbačena optužba jer porota tri puta nije mogla da se usaglasi. Na ponovnom suđenju 2016. godine on je osuđen za kidnapovanje i ubistvo dečaka uz mogućnost pomilovanja nakon 25 godina odslužene robije.

Itanovi roditelji dobili su simbolično dva miliona dolara kao odštetu, ali novac nikada nisu podigli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading