Savski venac brine o najstarijima: Otvoren Uslužni senior servis u prostorijama opštine

Autor: M.O.

Lifestyle

05.09.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoren je uslužni senior servis.

Savski venac brine o najstarijima: Otvoren Uslužni senior servis u prostorijama opštine

Foto: Gradska opština Savski Venac

Briga o najstarijim sugrađanima jedan je od naših prioriteta, jer se uspeh lokalne zajednice ogleda u kvalitetu života građana, ali i solidarnosti i pažnji koju posvećujemo starima. S idejom da našim seniorima na jednom mestu omogućimo sve informacije o besplatnim programima koje mogu da koriste, kao i pravnu pomoć i druge usluge, otvorili smo Uslužni senior servis – rekao je danas predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović, nakon predstavljanja novog servisa za podršku najstarijim žiteljima opštine.

Foto: Gradska opština Savski Venac

 

 

Na šalteru Uslužnog senior servisa penzioneri će moći da se informišu i prijave za besplatne programe koje nudi opština, da dobiju informacije o penzionerskoj i beogradskoj kartici, pravnu pomoć, kao i pomoć prilikom popunjavanja obrazaca, podnošenja zahteva i završavanja drugih administrativnih obaveza u opštini.

Foto: Gradska opština Savski Venac

 

 

Prema rečima predsednika Vidovića, cilj je da se olakša život starijih građana, ali i da se seniori u skladu sa njihovim željama i mogućnostima uključe u aktivnosti od značaja za kvalitetniji i aktivniji život u trećem dobu.

-Osnivanjem Uslužnog senior servisa objedinili smo na jednom mestu sve informacije o besplatnim programima koje organizuje opština u cilju podsticanja kulturno-zabavnih, sportsko-rekreativnih, obrazovnih i drugih aktivnosti pripadnika trećeg doba. Seniorima sa Savskog venca na raspolaganju je niz besplatnih programa, koje realizujemo u različitim terminima tokom godine, a pored toga za njih organizujemo i druženja, tribine na temu zdravlja i mnoštvo drugih sadržaja. Kao odgovorno rukovodstvo trudimo se da podignemo kvalitet života svih građana Savskog venca, a naročito vodimo računa o potrebama najstarijih sugrađana koji od danas imaju i svoj servis u opštini –  istakao je Vidović.

Foto: Gradska opština Savski Venac

 

Jednodnevni i dvodnevni izleti, obuke za korišćenje računara i mobilnih telefona, kurs engleskog jezika, kreativne radionice, ulaznice za muzeje i pozorišta, rekreativno plivanje, joga, ples, samo su neki od besplatnih programa koje je seniorima omogućila Gradska opština Savski venac. Penzionerima koji su danas posetili Uslužni senior servis podeljene su besplatne karte za Beo zoo-vrt.

Uslužni senior servis je na raspolaganju starijim sugrađanima sa Savskog venca svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati u zgradi opštine, u Kneza Miloša 69, kao i na broj telefona 011 2061 - 913.

 

  Služba za informisanje  

  Gradska opština Savski venac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading