POSLE OVOG VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI VODU OD KROMPIRA: Očistiće OVAJ deo u kući bolje od bilo koje hemikalije!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.09.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čišti podove i pločice kao ništa do sada!

POSLE OVOG VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI VODU OD KROMPIRA: Očistiće OVAJ deo u kući bolje od bilo koje hemikalije!

Foto: pixabay.com

Iako zvuči čudno ali i ludo, vodom od krompira možete oprati pod. Skrob i minerali mu daju daju blago zrnast, beličasti izgled su odlični za tretiranje mrlja na podu. 

Australijanke Keri Barling je ovaj trik osmislila te sve uverava koliko je efikasan, toliko da ćete zaboraviti hemikalije!

Mnogima je privuikao interesovanje mnogih jer je prirodan, bez upotrebe hemikalija. Čišćenje pločica u našem domu nikada nije lako, iako postoji mnogo dodataka za čišćenje koji nam mogu olakšati život.

Braling je podelila svoj recept koji je veoma efikasan, isprobali su ga mnogi korisnici na internetu i pokazao se dobrim. Pomalo neverovatan savet za čišćenje poda od keramičkih pločica je kuvana krompirova voda!

Republika

Foto: Shutterstock

Očistite pločice sa vodom od krompira!

 

Nakon što ste skuvali krompir, ostavite ga nekoliko minuta pre nego što ga isperite toplom, čistom vodom koristeći dobro isceđenu krpu.

Pored ovog neobičnog saveta, Australijanka se kune i u ovu mešavinu tri sastojka koji savršeno čiste pločice.

Zahvaljujući ovoj mešavini 3 prirodna sastojka, nikada više nećete biti razočarani, upravo suprotno. Uzmite kantu za čišćenje i napunite je toplom vodom.

Dodati:

  • 1 kašika tečnog sapuna,
  • 1 kašika deterdženta za pranje sudova,
  • 1 kašika kristala sode.

Koristite četku sa drškom za temeljno ribanje. I da, važno je malo jače izribati prljavije delove. Pored toga što vaš pod blista, vi takođe vežbate mišiće ruku, nije loše, zar ne? Obrišite ispod krpe i ostavite da se prirodno osuši na vazduhu otvaranjem prozora. Ispiranje je važno, ali i sušenje.

Provetrite kuću nakon čišćenja. Osim toga, prirodni proizvodi "nemaju ograničenja" u upotrebi, naprotiv, doprinose dugovječnosti naših materijala.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading