ŠOKANTNA ISPOVEST KAPETANA KOJI JE RADIO NA JAHTI BOGATIH RUSA: Detektor laži, droga, prostitucija - opasne TAJNE izašle na videlo, a kada čujete šta prvo urade ujutru...

Autor:

Lifestyle

26.08.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Životi bogataša, političara i poznatih ličnosti mnogo su zanimljiviji nego što deluje na prvi pogled.

ŠOKANTNA ISPOVEST KAPETANA KOJI JE RADIO NA JAHTI BOGATIH RUSA: Detektor laži, droga, prostitucija -  opasne TAJNE izašle na videlo, a kada čujete šta prvo urade ujutru...

Foto: shutterstock

Tajanstveni svet koji se dešava na jahtama gde borave političari, tajkuni, seksualne radnice i ostali zaštićen je posebnim ugovorima o tajnosti koji osiguravaju diskretnost od strane dobro plaćenog osoblja. Insajderski izveštaji su retki, ali kapetan koji je radio za neke od najbogatijih vlasnika brodova ispričao je šta je sve video nakon 15 godina na moru.

Govori o svetu koji je mnogima neshvatljiv i nepristupačan gde poručivanje hrane košta i 40. 000 evra i stiže iz Pariza, skupim jutarnjim čišćenjem kako bi se uklonili tragovi droge za zabavu, prostituciji i seksizmu. Naglašava da se uglavnom Rusi kriju iza "fiktivnih firmi".

U nekim slučajevima sporazum o tajnosti potreban je čak i kada idete na intervju za posao za jahte. Gardijanu su prikazani primeri stvarnih ugovora o zapošljavanju na jahti: to podrazumeva zabranu otkrivanja bilo kakvih informacija o identitetu vlasnika ili bilo kog gosta - posebno se zabrana odnosi na poslovnu dokumentaciju, fotografije pa čak i crteže broda.

Foto: shutterstock

Žurka na brodu

Objavljivanje fotografija jahte na društvenim mrežama može biti kažnjeno otpuštanjem, a razgovor s medijima je strogo zabranjen. Drugi ugovor pokazuje da zaposleni moraju pristati na testiranje detektorom laži na poligrafu ako je potrebno.

Drugi zakoni važe za jahtu

Prostitucija na jahtama je javna, a žene se redovno prevoze  brodovima. Prijatelji i bivše kolege koji rade na nekoliko drugih brodova izveštavaju da članovi posade moraju da se redovno testiraju na polno prenosive bolesti. Poznato je da neki korisnici jahti redovno praktikuju seks u zamenu za poklon.

- To je norma u industriji. Vlasnici se žele spojiti sa stjuardesama. To je prilično ludo i odvratno - rekao je kapetan.

Ipak, svakog leta mladi ljudi traže posao baš na jahtama jer misle da je to "laka zarada". Na kraju poslužuju goste ili čiste slanu vodu sa svakog prozora. Čak i mlađi radnici sa malo iskustva zarade 2. 500 evra mesečno. Stariji članovi posade mogu zaraditi mnogo više: poznato je da neki od najcenjenijih kuvara zarađuju 25. 000 evra, dok kapetani najvećih jahti – koji nadziru osoblje, mogu da zarade 40. 000 evra mesečno, piše "Guardian".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading