OVAKO ĆETE SAČUVATI ODVOD OD MASTI I ULJA: Spas za svaku sudoperu, a treba vam nešto što svi imate u kuhinji!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.07.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada ostane ulje ili mast nakon prženja mnogi ga sipaju direktno u odvod.

OVAKO ĆETE SAČUVATI ODVOD OD MASTI I ULJA: Spas za svaku sudoperu, a treba vam nešto što svi imate u kuhinji!

Foto: youtube.com/printscreen

Sigurno ste i vi sami nekada direktno sipali masnoću u odvod jer vas je mrzelo da čistite. U tom trenutku to vam skraćuje vreme, ali kasnije može napraviti veliki problem. Zbog čega? Kada se mast ohladi, odnosno kada stoji duže vreme više nije u tečnom stanju. S obzirom na to da nije tečno, brzo se lepi za cevi i stvara problem u kuhinji, ali i dodatne troškove. 

Srećom postoje mnogobrojni načini kako da čuvate vaše cevi. Uvek je dobro poznata kombinacija sode bikarbone i limuna. Problem začepljenog odvoda, može nestati uz pomoć jednog limuna i malo sode bikarbone. Osim što je jeftino, rešiće vam sve muke. Potreban vam je jedan limun koji ćete isecediti. Nakon toga ga procedite kroz cediljku. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na 30 sekundi. Limunu dodajte jednu kašiku sode bikarbone. Dodajte postepeno, kako vam ne bi sve odmah izašlo iz čaše. Promešajte sve kašikom. Sipajte tečnost u odvod i ostavite tako jedan sat. Nakon toga isperite sudoperu i odvod vrelom vodom. Mirisaće lepo i nestaće sve bakterije koje su se taložile. Ovo bi trebalo da uradite jednom u dva meseca.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Smart Fox

Limun za odvod

Kako još sačuvati odvod?

U sredinu, odnosno na mestu za odvod stavite aluminijumsku foliju i izlijete masnoću, kada se ohladi odnosno stegne, samo zatvorite (napravite lopticu) i bacite u đubre. Takođe, stavite malo više slojeva folije jer se ulje neće stegnuti već samo mast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading