RECEPT ZA PUNJENI PATLIDŽAN ZAPEČEN U RERNI: Nadev od mlevenog MESA i KAČKAVALJA oduševiće i vaše najmlađe!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.07.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Punjeni patlidžan iz rerne jednostavno se pravi, a izuzetno je ukusan.

RECEPT ZA PUNJENI PATLIDŽAN ZAPEČEN U RERNI: Nadev od mlevenog MESA i KAČKAVALJA oduševiće i vaše najmlađe!

Foto: YouTube/Printscreen

Sastojci:

  • Dva patlidžana
  • Jedna glavica crnog luka
  • 200 g mlevenog mesa
  • pola šolje pirinča
  • dve kašike maslinovog ulja
  • dve čena belog luka
  • 100 ml soka od paradajza
  • jedna jaje
  • 100 g kačkavalja
  • jedan paradajz
  • jedna kašika kisele pavlake
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:

Patlidžan očistite, oprerite i presecite na pola, pa izdubite sredinu. U zagrejan tiganj stavite maslinovo ulje i propržite na njemu očišćen i sitno iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte sitno iseckan beli luk. Prethodno skuvajte pririnač, pa ga takođe dodajte u meso. Sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte. 

Gotovim filom napunite patlidžane, staviti ih u vatlostalnu činiju, koju ste podmazali sa malo ulja, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni. Izvadite ih iz rerene, skinite foliju, pa patlidžane prelijte mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastaviti pečenje dok preliv ne porumeni. Tople patlidžane posuti rendanim kačkavaljem, a preko staviti sečene kolutove paradajza, pa vratiti u rernu još nekoliko minuta. Dekorišite peršunom i poslužite tople uz salatu po želji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading