UNUKA JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ BILA JE U KANDŽAMA SEKTE: Vrbovala je poznata GLUMICA, žigosana i tretirana kao ROB, doživela je i OVU traumu od koje ćete se slediti!

Autor: M.O.

Lifestyle

19.06.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zloglasna sekta Neksijum (NXIVM) možda je samo na prvu delovala kao mesto ljubavi, sreće i duševnog mira, ali istina je bila poptuno drugačija.

UNUKA JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ BILA JE U KANDŽAMA SEKTE: Vrbovala je poznata GLUMICA, žigosana i tretirana kao ROB, doživela je i OVU traumu od koje ćete se slediti!

Foto: Instagram/printscreen

Indija Oksenberg, ćerka holivudske glumice Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, bila je deo zloglasnog kulta ''NXIVM''. 

 

 

Devojka je bila godinama u sekti u Americi, iz koje se jadva izvukla. Kako kaže sve je počelo veoma naivno, toliko da se čak i njena majka upoznala sa tom ''organizacijom''.

 

 

Sve je započelo kada joj se 2015. godina javila popularna glumica iz tada trend serije “Smallville”, koja joj je predložila da se pridruži ''sestrinstvu'' koje je zapravo bilo sekta

 

 

Indija je tada poklekla i pridužila se, imala je tada svega 19 godina, gde se smatrala idealnom žrtvom. 

Morala je da joj kuva, čisti, služije je, a na kraju se i izgladnjivala jer joj je rečeno da ne sme da unosi više od 500 kalorija dnevno. 

Vrlo brzo su krenuli njihovi časovi koji su podrazumevali nedostatak sna i minimalan unos hrane, te je izgubila spospobnost bilo kakvog razumnog razmišljanja. 

Ono što nije shvatila jeste da je dovedena da postane robinja vođe, Kita Ranijerija koji ju je redovno seksualno iskorišćavao.

 

Republika

Foto: CONVERSATIONS/YOUTUBE

Kit Ranijer, vođa sekte NXIVM.

Katarina Oksenberg je izašla u javnost želeći da spasi svoju ćerku i koje je 2017. godine i koja je razotkrila Kita Ranijerija i njegov kult.

Uspela je da prikupi svu dokumentaciju i dokaze, te je sledeće godine Kit Ranijeri uhapšen na doživotnu kaznu!

 

- Gledajući unazad, vidim znakove upozorenja. Na čelu grupe bio je Kit Ranijer, čovek koga su svi voleli, ali o kome niko nije mnogo znao. Kroz ogromnu količinu propagande, takođe sam počeola da gledam Kita kao mentora. Otvorila sam mu se o odnosu sa svojom majkom i pričala o iskustvima iz ranog detinjstva. Pričala sam mu o svojim snovima i strahovima. Ono što tada nisam znala je da je izvlačio informacije sa razlogom. Učinio je da se osećam posebno samo da bi me polako slomio i sistematski kontrolisao - rekla je Indija u svom dokumentacu. 

''Dominus Obsekuious Sororium“, latinska fraza koja se prevodi kao „Gospodar nad ženama robinjama“, bilo je tajno društvo unutar NXIVM-a na čelu sa Ranijerom koje je funkcionisalo kao piramida sa nivoa ''robova” na čelu sa ''gospodarima”.

 

 

Potencijalni članovi su bili žigosani i primorani da daju "kolateral" koji može da se koristi protiv njih, u obliku eksplicitnih video zapisa ili golišavih selfija pre pridruživanja.

Kada neko pokuša da vas prinudi, teško je sagledati stvarnost situacije kada ste uslovljeni i naterani da preispitate sopstvene instinkte. Ovo stvara konfuziju i haos, i postaje teško znati kome verovati kada primarna osoba — vi — više niste bezbedno mesto za povratak. Ceo vaš svet postaje podrška lažima počinilaca dok pokušavaju da umanje vaše vrednost i poverenje u svoju sposobnost da donosite odluke van laži koje vam se govore - rekla je ona.

Napustila je sektu u leto 2018. i preselila se kod mame u Malibu, u Los Anđelesu. Te jeseni je otkrio fleš diskove koji su otkrili da moj DOS žig nije simbol elemenata kao što su mi rekli. To su zapravo inicijali vođe kulta, Kita.

Ranijer je još u junu 2019. godine proglašen krivim po čitavom nizu optužbi, među kojima su kriminalna zavera, seksualno iskorišćavanje, dečija pornografija, zlostavljanje maloletnih lica, prevara, prinudni rad i organizovani kriminal, prenosi ''BBC''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading