URASLE DLAKE SU PAKAO ZA SVE: Najbolji način da ih se rešite i imate GLATKE noge je OVAJ!

Autor: M.O.

Lifestyle

18.07.2023

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urasle dlake iritiraju sve, nije ih se lako rešiti ali ipak postoji način.

URASLE DLAKE SU PAKAO ZA SVE: Najbolji način da ih se rešite i imate GLATKE noge je OVAJ!

Foto: unsplash.com

noge

Urasle dlake mogu biti ''pakao'' svim ženama, pogotovo preko vrelih letnjih dana, kada svaka želi da joj koža izgleda najsvaršenije.

One se najčešće javljaju nakon brijanja, čupanja pincetom ili depilacije voskom.

Urasle dlake podsećaju na bubuljice i , ako se ne tretiraju na pravi način, mogu se pretvoriti u bolne ranice pune gnoja. Najčešće se vide nogama i preponama.

Čupanje dlaka pincetom je jedan od krivaca za urasle dlake. Tom prilikom folikula dlake ostane ispod površine kože. Zatezanje kože tokom brijanja takođe može da izazove urasle dlake.

Republika

Foto: pexels.com

Žena brije noge.

 

Evo šta se javljaju: 

Urasle dlake koja rastu u pogrešnom smeru telo tretira kao strano telo i zato je zapaljenje uobičajeno.

Najbolje rešenje za urasle dlake i sprečavanje da se pojave, jeste, laser. On uništava folikolu i sprečava njen ponovni rast, ali ipak kod nekih osoba izaziva iritacije.

Kako se osloboditi uraslih dlaka

Ako imate urasle dlake na nozi, preponama ili bilo gde drugde, obratite pažnju na sledeće savete:

Šećer

Budući da depilacija voskom može izazvati urasle dlake, možda bi bilo dobro da pronađete novi način za uklanjanje neželjenih dlaka.  Kao alternativu, možete isprobati depilaciju šećernom pastom. Reč je o kombinaciji šećera, meda, vode i limunovog soka. Depilacija šećernom pastom naročito je dobra za sve on ekoji imaju osetljivu kožu. Osim za pripremu paste, šećer možete koristiti za piling uraslih dlaka. Pomešajte kašiku šećera s malo malo maslinovog ili kokosovog ulja. Dodajte kap etarskog ulja čajevca. Nanesite smesu na problematično područje i masirajte lagano kružnim pokretima. Zatim isperite mlakom vodom.

Ulje čajevca

Eterična ulja mogu pomoći u saniranju uraslih dlaka. Među njima, posebno se izdvaja ulje čajevca koje je poznato po svojoj sposobnosti da poboljša zdravlje kože. Ulje čajevca suzbija  bakterijske, virusne i gljivične infekcije. Takođe može ubrzati zarastanje rana. Jednostavno nanesite kap ulja čajevca direktno na uraslu dlaku jednom dnevno. Na taj način ćete sprečiti infekciju i podstaći zarastanje kože.

Kružno pranje

Jednostavno istrljajte područje na kojem se nalaze urasle dlake vlažnom četkicom za zube ili rukavicom za piling. Radite to kružnim pokretima nekoliko minuta da biste oslobodili uraslu dlaku. Ovo je najbolje uraditi pre brijanja i uveče pre spavanja.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading