DEMANTOVANO: Ne, seks nije sport u Švedskoj

Autor:

Lifestyle

27.05.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdnje da je se*s u Švedskoj registrovan kao sport pokazale su se netačnim.

DEMANTOVANO: Ne, seks nije sport u Švedskoj

Foto: Instagram/marija.zadravec.21

Marija

Veliki broj svetskih i regionalnih portala, uključujući i portal Republika objavili su informaciju da je Švedska prva zemlja koja je “registrovala” seks kao sport i da organizuje prvenstvo u tom “sportu”. 

Kako je pokazala analiza portala Raskrinkavanje.ba, takve tvrdnje ne odgovaraju činjenicama.

U originalnom tekstu preneli smo i informacije o navodnom učešću Hrvatice Marije Zadravec na tom takmičenju, koje zapravo nije registrovano, niti postoji kao takvo.

Da su u originalnom tekstu portala Republika prenete lažne informacija jasno je i na osnovu oštrog demantije Švedske sportske konfederacije.

- Sve ove informacije su lažne - rekla je Anna Setzman, portparolka Švedske sportske konfederacije, u pisanoj izjavi iz Štokholma za DW.

- Trenutno se u nekim međunarodnim medijima šire lažne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Te navode odlučno demantujemo - dodala je ona.

Inače, cela priča oko navodnog prvenstva u seksu u Švedskoj počela tako što je Dragan Bratić zaista podneo zahtev da se seks uvrsti u listu sportova.

Njegov zahtev je odbijen.

Bratić je vlasnik striptiz klubova u Švedskoj, navodno jeosnovao "Švedsku seks federaciju" i najavio evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading