PORED NJIH ODMAH PADATE U KREVET: Nesanicu rešava sledećih pet biljaka i one su najbolje za spavaću sobu!

Autor: N.J.

Lifestyle

12.04.2023

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako noću ne možete da zaspite, kupite neke od sledećih pet biljaka.

PORED NJIH ODMAH PADATE U KREVET: Nesanicu rešava sledećih pet biljaka i one su najbolje za spavaću sobu!

Foto: Unsplash/Spacejoy

Toliko je stvari koje mogu uticati na kvalitetan san, uključujući koliko smo kofeina konzumirali taj dan, možemo li ili ne isključiti mozak, brinemo li o uspesima i slično. Možete sebi olakšati život ako imate neku od sledećih pet biljaka u spavaćoj sobi jer sve imaju iste osobine, a to je da pomažu da brže utonete u san. Psiholog za spavanje Ketrin Hal kaže: 

- Mnoga istraživanja pokazala su da prisutnost biljaka u spavaćoj sobi može stvoriti dobrobiti za spavanje. Prvo, one pomažu u snižavanju nivo kortizola (inače poznatog kao hormon stresa) otpuštanjem kiseonika noću, što utiče da razbistrite um i opustiti telo.

Ovih pet biljaka trebalo bi da držite u spavaćoj sobi ako želite da brže zaspite.

Foto: Unsplash/ ZOE

BNegovanje biljaka u kući

Biljke zmije

Biljke zmije prirodno ispuštaju kiseonik, što može pomoći u pročišćavanju vazduha koji udišete, a to dovodi do boljeg i zdravijeg sna.

Lavanda 

Ona je poznata kao biljka koja pomaže da se odmorite zbog čega je upravo ona sastojak mnogih prirodnih ulja i sprejeva za jastuke. 

Aloe vera 

Biljka aloe vera jednostavna je za negu, a takođe deluje na pročišćavanje i kvalitet vazduha. Pored toga, ona je zanimljivog izgleda, ima lepezaste, mesnate listove pa će i sama prostorija izgledati mnogo lepše. 

Foto: pixabay.com

Krema od aloe vere

Biljka pauk

Biljku pauk takođe je lako negovati, jer bi trebalo samo povremeno da se zalije i može preživeti na direktnoj sunčevoj svetlosti. Možete koristiti neke kuke da ih zakačiti za zidove ili za zavese da biste dobili jednostavan boho izgled spavaće sobe. 

Jasmin 

Slično kao i biljka lavande, jasmin je još jedan miris koji pomaže da pre zaspite. Jasmin proizvodi lep, sladak miris koji može pomoći u smanjenju stresa i teskobe, idealan za pomoć da dobro utonete u san, piše "Miror".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading