DRŽAVU OSIROMAŠILA ZA VIŠE OD 80. 000 EVRA SUDIJA ODLUČIO DA NE IDE U ZATVOR: Rekla da joj novac treba za DECU, ispostavilo se SLEDEĆE

Autor:

Lifestyle

17.02.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako je ukrala novac, a sudija je zbog jednog rešio da je ne pošalje u zatvor.

DRŽAVU OSIROMAŠILA ZA VIŠE OD 80. 000 EVRA SUDIJA ODLUČIO DA NE IDE U ZATVOR: Rekla da joj novac treba za DECU, ispostavilo se SLEDEĆE

Foto: Facebook

Devojka koja je oštetila državu

Andrea Loner iz Nešvila tražila je dodatni poreski kredit za decu i rad, ali i beneficije za stanovanje tokom pet godina pretvarajući se da sama gaji dvoje dece kao i da ima niska primanja. Tako je ukrala 72. 000 funti (više od 82. 000 evra).

Što se tiče njenog ljubavnog života, ona je u vezi sa Skotom Benokom (35) za kog se smatra da je otac njenog najmlađeg deteta. Fotografije sa njim zapravo su jedan od dokaza da ona nije sama. O tome je policiju obavestila osoba koja ih je upozorila na njene društvene mreže, nakon čega su proverili njen nalog kao i izvode iz banke, kredite pa se pokazalo da žive zajedno.

Na sudu za prekršaje, sve vreme je plakala i priznala je četiri tačke za koje je optužena, uključujući i to što je sakrila da živi sa dečkom. Tužilac Alen Curmus rekao je:

- Optužena je pred sudom jer je tražila niz beneficija na koje nije imala pravo. Beneficije su isplaćene na temelju toga što je ona imala isključivu odgovornost za vaspitanje dvoje dece sa niskim primanjima. Svaka promena okolnosti, u bilo kojoj ili svim naknadama, trebalo bi se javi Odeljenju. Ona je propustila da obavesti da sa partnerom živi kao muž i žena. Partner joj je u radnom odnosu - rekao je i dodao:

- Ispitivanje na Fejsu pokazalo je da obe strane žive kao par. Iznos koji se potražuje je prilično značajan. 

Foto: Pixabay

Majka sa sinom gleda slike

U svrhu ublažavanja, njen advokat istakao je da je klijentkinja vodila vlastiti posao od 2012. do 2014., ali problemi su počeli kada je njenom najmlađem detetu, sada starom 10 godina, dijagnostikovano zdravstveno stanje koje "zahteva visok nivo nege". Sudija je istakao:

- Prekršaj je toliko ozbiljan da prelazi prag starateljstva, ali spreman sam to suspendovati i to je zapravo zbog najmlađeg deteta i njegovih poteškoća, nege koja mu je potrebna i zbog toga što je smeštaj prilagođen za njegove potrebe i verovatno će mu trebati operacija u kratkom vremenu. Samo zbog njega ne idete odmah u pritvor.

Na kraju rasprave sudija ju je pitao zna li koliko je "srećna" što je nije poslao u zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading