MORATE ZNATI OVAJ TRIK! Dno šerpe biće kao novo – Jedno sredstvo iz KUPATILA sve rešava!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.01.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako će sve šerpe biti bez masnoća!

MORATE ZNATI OVAJ TRIK! Dno šerpe biće kao novo – Jedno sredstvo iz KUPATILA sve rešava!

Foto: YouTube/ Kabita's Kitchen

Svakoj domaćici desilo se da zagori neko jelo. I osim mukotrpnog ribanja, niko ne vidi drugo rešenje. Jedna od starih metoda čišćenja je čišćenje uz pomoć kuhinjske soli. Neke druge uključuju i sodu bikarbonu, ali ovaj trik zvuči malo čudno, ali definitivno radi! Da bi šerpa bila kao nova, treba vam samo jedan sastojak - prašak za veš koji već sigurno imate u kući, odnosno u kupatulu.

Priprema:

U šerpu koju treba da očistite od masnoća sipajte dve do tri šolje vode, u zavisnosti od toga kolika je šerpa. Zatim, sipajte pola šolje praška za pranje veša. Kada krene voda da ključa, smanjite temperaturu i ostavite tako narednih 15 minuta na ringli. Kada prođe 15 minuta, pojjačajte temperaturu na srednju otprilike i kuvajte još četiri do pet minuta. Skroz ugasite kada je u šerpi ostalo oko 75 odsto vode od onoga koliko ste na početku sipali. Tvorci recepta preporučuju vam da tu vodu od kuvanja ne sipate direktno u sudoperu jer bi mogla da izazove štetu, zato je najbolje da prospete u wc šolju na primer.

Foto: Shutterstock

Prljave šerpe u kuhinji

Na dnu je verovatno ostalo crno od fleka, ali sada uzmete kašiku i onda to sastružete. Sada bi već trebalo da je “otišlo“ oko 80 odsto masnoće, tako da ostatak samo operite deterdžentom za sudove i izribajte žicom, objašnjava kanal “Kabitina kuhinja“.

Da li biste probali ovaj trik za čišćenje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading