DECA ROĐENA U DECEMBRU SU POSEBNA: Malo ih je, ali su drugačiji - ovo svaka majka želi!

Autor: N.J.

Lifestyle

23.12.2022

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto je decembar poseban?

DECA ROĐENA U DECEMBRU SU POSEBNA: Malo ih je, ali su drugačiji - ovo svaka majka želi!

Foto: Pixabay

Ako ste bebu dobili baš u decembru, onda je ovaj mesec za vas svakako drugačiji i čaroban. Inače, ovo je mesec kada se rađa najmanje beba, a s obzirom na to da slede praznici koji svi vole, upravo je i zbog toga čaroban. Prema statistikama postoji nekoliko razloga zbog kojih su deca rođena u decembru posebna:

Jutarnji tipovi

Istraživanje španskih i italijanskih studenata otkrilo je da su ljudi rođeni u ovom mesecu jutarnji tipovi. Što znači - bez problema rano ustaju, ali i ranije idu na spavanje, što nije tako sa osobama koje su rođene leti.

Manje beba u ovo doba godine

Kao što smo napomenuli, statistički, u ovo doba godine rađa se mnogo manje beba. Tako da sama pomisao na proslavu rođendana zajedno sa praznicima, uz novogodišnju dekoraciju, je divna!

Foto: Shutterstock

Majka drži tek rođenu bebu u naručju

Dečaci će verovatno biti levoruki

Psiholozi sa Univerziteta iz Beča otkrili su da dečaci rođeni od septembra do februara imaju veću šansu da budu levoruki. Istraživači se još pitaju o čemu se tu tačno radi.

Dugovečnost

I vi, kao i svaki roditelj verovatno želite da vam dete bude samo "živo i zdravo" što bi se reklo. Ali, deca koja su rođena u decembru zaista i imaju veće šanse za tako nešto. U časopisu  Žurnal of Ejdžing Risrč objavljena je nemačka studija koja kaže da ova deca imaju „značajno veću verovatnoću da žive do 105. godine, u poređenju sa bebama rođenim u junu“.

Manje su razdražljivi

Istraživanje predstavljeno na Evropskom koledžu nuropsihofarmakologije proučavao je 366 studenata i njihove karaktere. Otkrili su da su oni rođeni leti obično ćudljivi. A deca rođena zimi su manje razdražljiva. Konkretno, rođeni u decembru manje psuju.

Pravi sportisti

Oni su prirodni sportisti i posebno talentovani. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Internešnal Žurnal of Sports Medicin sklonost ka sportu izražena je zbog toga što su bili više izloženi vitaminu D (odnosno više tokom letnjih meseci), a to znači - tokom trudnoće, prenosi "Uspešna žena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

29.12.2022 10:19

Ja sam rođen 19.decembra 1978.godine i mogu vam reći da je meni nekoliko puta spašen život ali za sve to je zaslužan SV.Nikola,moj čuvar!