Ove stvari odmah izbacite iz kuće kako biste bili srećniji! Privlače negativnu energiju!

Autor:

Lifestyle

20.06.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nisu sve stvari koje držite u kući neophodne.

Ove stvari odmah izbacite iz kuće kako biste bili srećniji! Privlače negativnu energiju!

Foto: Photo by Volha Flaxeco on Unsplash

Nisu sve stvari koje držite u kući neophodne – slobodan i otvoren prostor je onaj koji je uredan, lako se posprema, u njemu više uživamo i ne nakuplja se negativna energija.

Evo koje stvari trebate izbaciti iz doma kako biste bili srećniji:

Odeća koju ne nosite

Dok kopate po dubinama vašeg ormara, jeste li ikad pomislili: „O Bože, zaboravila sam da ovo imam“. Ako jeste, onda verovatno imate previše odeće koja vam jednostavno nije potrebna. Pregledajte svoj ormar za posteljinu i vidite imate li odeću koju niste nosili više od godinu dana. Ako imate, prodajte je ili poklonite, a u ekstremnim slučajevima bacite. Možete i reciklirati stare stvari, ali i pokloniti onima kojima je potrebna.

Stari časopisi i knjige

Ako i dalje čuvate stare časopise, bacite ih ili reciklirajte. Samo vam zauzimaju prostor, a sigurni smo da stare novine nećete čitati više puta. Ako čuvate stručne časopise, prodajte ih ili nekome poklonite. Isto možete uraditi i s knjigama koje vam nisu potrebne.

Preterana dekoracija

Kada imate puno ukrasa, na njima se skuplja i taloži prašina pa ih češće morate brisati. Pokušajte da u domu sačuvate samo one stvari koje vam nešto znače, u vama bude posebne emocije i sećanja na neke događaje. Izbegavajte gomilanje malih stvari, to nepovoljno utiče na energiju u vašem domu.

Stvari koje će vam „jednog dana“ zatrebati

Često čuvamo predmete koje nikada nećemo koristiti, a kada se pokaže da su nam potrebni, obično zaboravimo da ih imamo. Pridržavajte se ovog pravila – ako niste koristili jednu stvar u poslednjih godinu dana, bacite je. Ako ima bilo kakvu vrednost, prodajte je ili dajte nekome ko će je koristiti. Kada izbacite nepotrebne stvari iz doma, nemojte ponovo kupovati nove i gomilati ih u prostoru, piše Krstarica.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading