INFLUENSERKA POZIVA LJUDE DA IZBELJUJU ZUBE ŠAMPONOM! Skandal, odmah reagovali stručnjaci: Od toga može da se umre! (FOTO)

Autor: Republika

Lifestyle

23.04.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadesetčetvorogodišnja Saskia Vard tvrdi da više puta nedeljno zube trlja šamponom za senčenje plave kose, što je izazvalo skandal u lekarskim krugovima.

INFLUENSERKA POZIVA LJUDE DA IZBELJUJU ZUBE ŠAMPONOM! Skandal, odmah reagovali stručnjaci: Od toga može da se umre! (FOTO)

Foto: printscreen/instagram

Saskija Vard se truje, pa bi da to rade i drugi

Odavno je jasno da danas svako može da se nazove influenserom, a to je samo još jednom potvrđeno na primeru dvadesetčetvorogodišnje Saskie Vard koja je veliku grupu svojih fanova na Instagramu okupila promovišući ideju izbeljivanja zuba šamponom.

I to ne bilo kojim šamponom, već onim ljubičastim, namenjenim za toniranje kose ofarbane u plavo kako bi ona dobila sivkaste tonove. Da stvar bude strašnija, ta influenserka često kači storije na mreže u kojima pokazuje kako izgleda čitav proces, pri čemu se jasno vidi da ona na zubima ima navlake u vidu krunica ili vinira.  

Uprkos više nego jasnom vizuelnom pokazatelju da to što tvrdi nije istina, Vardova navodi kako izbeljuje zube čak nekoliko puta u toku nedelje, a da joj je postignute rezultate pohvalio, ni manje ni više, nego i zubar

Kako prenosi Mondo, ljubičasti šampon se koristi za toniranje plave kose, da neutrališe žute tonove, ali i pored toga, tragom Vardove, sve više influensera podleže trendu da ga koristi i za zube.

- Stavila sam malo šampona na četkicu za zube i molila se da mi ne postanu ljubičasti. Nedavno sam otišla kod svog zubara na pregled i on me je pohvalio i rekao kako mi zubi neverovatno izgledaju. Dobijam gomilu pitanja, pa sam rešila da otkrijem svoju tajnu - rekla je influenserka i priznala da je stavljanje šampona u usta zaista grozno.  

- Ljubičasti šampon nema sjajan ukus, ali lepota vas navodi na neke divlje stvari, a ja sam spremna na sve. Svako veče ih perem kako bi ujutru bili lepi - istakla je mlada žena koja se na Instagramu redovno hvalisa fizičkim izgledom i luksuzom u kom navodno uživa. 

S obzirom da njene objave imaju dosta pregleda, stručnjaci su upozorili na opasnost od trovanja, pa i smrti, budući da je "konzumiranje" šampona i sličnih hemikalija izuzetno opasno. Dr Kaled Kasem upozorio je ljude da ne slede Saskijin primer.

- Ne da ne treba da perete zube šamponom, nego ne treba da ga držite bilo gde blizu usta. Uzimanje šampona na takav način može imati ozbiljne komplikacije po vaše zdravlje, čineći više štete nego koristi. Sastojci u šamponu ne mogu da otklone stare mrlje na vašim zubima - naglasio je doktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Singid

23.04.2022 12:31

Milovao bih joj grudi i citirao Jesenjina