STRUČNJACI TVRDE: Ovo je KLJUČNO za opstanak veze, osobina koja mnogo toga govori o vama!

Autor:

Lifestyle

22.04.2022

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poverenje, razumevanje i ljubav samo su neke od važnih stvari za srećnu vezu

STRUČNJACI TVRDE: Ovo je KLJUČNO za opstanak veze, osobina koja mnogo toga govori o vama!

Foto: shutterstock

Ipak, ako pitamo stručnjake jedna osobina je najvažnija osobina je najvažnija iako je vi i vaš partner imate to sluti na dugu ljubavnu sreću. Reč je o empatiji.

Empatiju možemo definisati kao sposobnost razumevanja tuđih osećanja, poistovećivanja s njima te i deljenja osećaja s drugima. Ona je srce svake veze, a bez nje se pojedinci ne mogu istinski vezati jedno za drugo.

Do ovih saznanja došli su još dr. Džon Bolbi i dr. Meri Ejnsvort istraživajući ponašanja beba i njihovih roditelja. Zapravo, istraživanje je pokazalo da su deca čiji roditelji nisu bili saosećajni kasnije u životu imali problema s povezivanjem s drugima, pogotovo u kontekstu ljubavnih odnosa.

Republika

Foto: pixabay.com

Ljubav

Ljudska bića su stvorena za građenje veza, a empatijama im je vrlo važna. Ako jedna osoba ne saoseća s drugom, šalje joj poruku da je ne poštuje. Veza tada postaje nestabilna i se s vremenom raspada. 

Empatija je važna kod oba pola, ali istraživanja pokazuju da su žene nagonski saosećajnije. Upravo zato u vezama često imaju osećaj da nisu dovoljno voljene.

Empatija se može razviti, a pokušaj građenja ove važne ljudske osobine kod muškaraca smatra se pozitivnim korakom u pravom smeru prema boljoj i kvalitetnijoj vezi, potvrdila je studija Udruženja američkih psihijatara s istraživačima s Harvarda i koledža "Bryn Mawr", prenosi Naj Žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading