MAJČINSTVO POSLE 35. GODINE? Velike su šanse da ćete se suočito sa OVIM!

Autor:

Lifestyle

10.04.2022

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina je da se plodnost smanjuje kako godine rastu, ali istraživanja su dokazala da itekako ima dosta prednosti kao stariji roditelj.

MAJČINSTVO POSLE 35. GODINE? Velike su šanse da ćete se suočito sa OVIM!

Foto: Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Kada pređete tridesetu godinu, sve veći pritisak ćete dobijati pitanja okoline kada ćete da se ostvarite kao majka.

To previše opterećuje i stvara pritisak žena, ako ne na svesnom onda na nesvesnom nivou, ali istina je ta da možete sa ovim činjenicama da argumentujete sve te ljude.

  • Inteligencija

Istaživanje koje je testiralo 830 srednovečnih žena, dokazalo je da žena koja dobije dete nakon 35. godine ima oštrije zapažanje i mnogo efikasnije i brže pamćenje.

Foto: Profimedia, Pixabay

 
  • Spremniji ste

Istina je uvek ista - zrelost dolazi sa godinama, pa tako je i ovde dokazano da su starije mame dosta stpljivije i staloženije od mladih mama. Takođe je otkriveno da manje kažnjavaju svoju decu.

  • Finansijski stabilnost

Istraživanje pokazuje da deca starijih majki ostaju duže u obrazovnom sistemu, imaju bolje rezultate na testovima i veća je verovatnoća da će biti fakultetski obrazovani, za razliku od svojih vršnjaka koje su rodile mlađe majke - kažu stručnjaci.

Foto: pixabay.com

 
  • Živećete duže

I za kraj odbacićemo onaj stereotip da starije mame nemaju energiju da prate svoju decu u koraku. Opet se dokazalo da je ovo daleko od istine, navodno žene koje rode nakon 35. godine imaju dva puta veću šansu da dožive 96. godinu, prenosi Espreso.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading