KOSA IMA PROFIL JEDINSTVEN KAO OTISAK PRSTA: Kako on definiše potrebnu negu kose?

Autor: Republika

Lifestyle

25.02.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zahvaljujući novim saznanjima jasno je da svaka kosa traži personalizovanu negu

KOSA IMA PROFIL JEDINSTVEN KAO OTISAK PRSTA: Kako on definiše potrebnu negu kose?

Foto: Srđan Bosnić

Pored toga što je kosa prvo što ugledamo na nekome, ona čuva mnogo više podataka o toj osobi nego što možemo i da zamislimo. Tako treba da je i negujemo - jedinstveno, kako kosa svakoga od nas i traži.

Kosa svakog pojedinca ima LipidCode™ profil koji je jedinstven kao otisak prsta. Koristeći novi dijagnostički sistem lipidcode mapiranje za detaljnu analizu kose možemo saznati informacije o strukturi dlake zahvaljujući kojima se definiše potrebna nega.

Foto: Srđan Bosnić

 

 

- Dok keratin predstavlja glavni gradivni blok kose, nova istraživanja pokazuju da se lipidi ponašaju kao određena vrsta cementa za povezivanje keratinskih “cigli”. Održavanje nivoa keratina i lipida u kosi je ključ za određivanje da li je kosa glatka ili zamršena, sjajna ili bez sjaja, beživotna ili puna energije - komentariše dr Ramon Grimalt, profesor na predmetu Dermatologija na Univerzitetu u Barseloni.

Zahvaljujući novim saznanjima jasno je da svaka kosa traži personalizovanu negu. To je sada moguće i kod nas, u VTMN Natural Beauty Concept salonu u Beogradu, u kome je povodom dolaska ovog luksuznog tretmana na naše tržište organizovan jedinstven događaj na kom su klijenti salona imali priliku da isprobaju System Professional tretman sa Lipicode™ kompleksom.

Kako su lipidi ključ za „energiju kose“, System Professional tretman sa lipidcode™ kompleksom pružiće vašoj kosi potrebnu negu i dubinski je nahraniti. Uz 174 miliona mogućih kombinacija ovaj tretman nudi rešenje za kosu punu energije, čini dlaku jačom, otpornijom i sjajnijom.

Na istom mestu, u VTMN Natural Beauty Concept salonu,  radi tim stručnjaka koji će, vodeći računa o vašim potrebama i željama, najkvalitetnijim preparatima i svojim znanjem osigurati maksimalan učinak. Uz holistički pristup za svaku osobu, u salonu možete dobiti širok spektar usluga među kojima se izdvajaju vrhunski tretmani lica i tela, jedinstvena RainDrop masaža, Lux rituali Detox Prestige i 24 karata, kao i prvoklasni manikir i pedikir.

Više informacija možete pogledati na www.systemprofessional.com ili na Instagram stranicima @systemprofessionalsrbija i @vtmn.beauty.

Komentari (0)

Loading