DODAJTE SVAKO JUTRO OVO U VRUĆU KAFU I PUCAĆETE OD ENERGIJE CEO DAN! Ima i druge zdravstvene benefite!

Autor:

Lifestyle

26.01.2022

22:58

Ukoliko jednu stvar stavite u jutarnju kafu, osim što ćete imati više energije tokom dana, smanjiće vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često.

DODAJTE SVAKO JUTRO OVO U VRUĆU KAFU I PUCAĆETE OD ENERGIJE CEO DAN! Ima i druge zdravstvene benefite!

Photo by Unsplash

Radi se o mešavini kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamenom za klasični šećer.

Svako jutro se kašičica te smese dodaje u vruću kafu. Oni koji su isprobali ovu metodu dobijanja energije kažu da zaista pomaže, piše Mindbodygreen, a prenosi Krstarica.

Inače, kakao je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog efekta kafe. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i obezbeđuje energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Takođe, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osećaj gladi pa mogu doprineti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.

Recept za tu mešavinu:

Sastojci:

  • šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
  • šoljica (od 2,5 dcl) kakaa
  • 3 kašičice eritritola

Postupak:

Sve sastojke dobro promešajte, tako da smesa bude glatka pa je stavite u teglu i u frižider da postane čvrsta. Potom teglu čuvajte u ormariću pored kafe i dodajte u jutarnju šoljicu omiljenog napitka – po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne otopi.

Komentari (0)

Loading