CENA JEDNE NAMIRNICE, BEZ KOJE SRBI NE MOGU, U PRETHODNOJ GODINI OTIŠLA JE U NEBESA! I tek će da skače! SPREMITE SE NA NOVI UDAR NA DŽEP!

Autor:

Vesti

16.01.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kafa u Srbiji je poskupela, a sada za 100 grama treba da izvojimo i do 220 dinara

CENA JEDNE NAMIRNICE, BEZ KOJE SRBI NE MOGU, U PRETHODNOJ GODINI OTIŠLA JE U NEBESA! I tek će da skače! SPREMITE SE NA NOVI UDAR NA DŽEP!

Foto: Screenshot

Ljubitelji kafe mogli bi da suoče s očiglednim manjkom para u džepu, ako nastave da tradicionalno uživaju u ovom napitku, bilo da je kupuju u radnji ili odlaze u kafiće i restorane.

Tokom cele prošle godine pratili smo kretanje cena kafe, do čijeg poskupljenja je primerno došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova koji su uticali na prinos.

Štaviše, na kraju godine, negde u decembru, sumiran je rezultat prema kojem kafa nije bila tako skupa poslednjih 10 godina, a onda smo i u Srbiji pre nekoliko dana primetili vidno, novo poskupljenje, piše Telegraf.rs

Dvesta grama nešto kvalitetnije kafe, poznatog brenda, u pojedinim radnjama je više od 300 dinara, dok se 100 grama sada jedva nalazi za manje od 180 dinara.

Prosek je 200, a ide i na 220 dinara, izuzev kada je na akciji.

Poznato je da su mala pakovanja uvek, kada se sve sabere, skuplja od većih, a to je ono što se tiče prodavnica. Logično, postavlja se pitanje šta je s kafićima i restoranima?

Malo je verovatno da ti objekti zadrže istu cenu, a takođe se suočavaju s višom cenom kafe u nabavci, kao i s poskupljenjem transporta.

I dok pomno pratimo stanje u Srbiji, trend te vrste poskupljenja je već počeo u svetu. Tako će cena ovog visokokvalitetnog napitka premašiti 3 funte u Britaniji, a stručnjaci kao uzročnike ponovo navode lošu žetvu, probleme u lancu snabdevanja i više troškove transporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading