TAJNE USPEHA: 3 navike za srećan život

Autor:

Lifestyle

16.10.2021

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako trenutno niste zadovoljni svojim životom ili nekim njegovim delom i pitate se kako da to promenite, ovo je rešenje za vas.

Republika

Foto: Photo by Matthew Hamilton on Unsplash

Do sreće je lako doći

Umesto da tražiš rešenje za problem, zagledaj se u sebe i zapitaj se kako da svojom energijom promeniš svoju stvarnost. Pogledaj gde rasipaš svoju energiju i kome dozvoljavaš da ima moć nad tvojim životom.

Imaj na umu da što je tvoja energija viša, to je kvalitet tvog života bolji. A važi i suprotno.

Sanja Vicić, energetski iscjelitelj i astrolog, otkrila je tri životne navike koje njoj pomažu da upravlja svojom energijom i da je drži na visokom nivou . Ona kaže da ako ih primenite, vrlo brzo ćeš primetiti promenu u svojoj energiji.

ODVAJAM VREME ZA SEBE

Odvajati “vreme za sebe” za mene znači osamiti se i nekoliko minuta meditirati – biti sama sa sobom.

Kad sam sama sa sobom moj fokus se vraća na bitno – na mene samu. U svome miru, ja imam bolje razumevanje svog životnog puta, svoje svrhe i svojih potreba. Ovo je vreme kad se povezujem sa svojom unutrašnjom mudrošću i sa svojim stvarnim osećajima. Ulazak u sebe donosi mi dubinu i otkriva mi slojeve moga bića koje u užurbanoj svakodnevici često puta nisam svesna. Ja zaista cenim sopstveno društvo i uživam sama sa sobom. U potpunosti sam svesna da na taj način dozvoljavam svom unutrašnjem suncu da sija zbog čega postajem najbolja verzija sebe.

Ako odvojiš svega 15 min dnevno da budeš sama sa sobom kod sebe ćeš već nakon 30 dana ove prakse primetiti neverovatne promene. Imaćeš veći osećaj mira, jasnoće i strpljivosti, a situacije koje kod tebe inače izazivaju snažnu emocionalnu reakciju biće sve ređe.

IZRAŽAVAM ZAHVALNOST

Izražavanje zahvalnosti za mene znači biranje pozitivnih misli. Umesto da se fokusiram na ono što nemam i što mi nedostaje, ja biram reći "HVALA“ za sve što u ovom trenutku imam i što Ja jesam.

Zahvalnost je jedna od najjednostavnijih, a istovremeno najmoćnijih navika koju bi trebalo svakodnevno negovati jer dok izražavaš zahvalnost garantujem ti da se nikad nećeš osećati loše. Koliko god ova navika zvučala jednostavnom, molim te nemoj podceniti njenu snagu. Kad u svoj život uvrstiš energiju zahvalnosti, vrlo brzo ćeš početi da uočavaš svetliju stranu svog života i sve više ćeš biti svesna lepote života.

BIRAM S KIM "PIJEM KAFU“

Treća, ali nimalo manje važna, navika je vezana za moje okruženje.

Volim reći da je nama ljudima Bog dao moć da upravljamo SAMO dvema stvarima: svojim mislima i slobodom da biramo s kim ćemo "piti kafu“.

Pojam "piti kafu“ nemoj shvatiti bukvalno. Taj pojam koristim da bi slikovito opisala slobodu izbora našeg okruženja. Kad biram s kim ću provesti svoje slobodno vreme bitno mi je da ga provedem s pozitivnim ljudima jer znam da je energija zarazna. Sigurna sam da si i sama nekad bila u društvu ljudi nakon čega si se osećala kao izduvani balon. Možda čak nisi mogla ni da definišeš šta ti se događa u tom trenutku, međutim nakon druženja si bila umorna, razdražljiva i bezvoljna. To je zato što energija nikada ne laže, a ti si osetila nisku vibraciju. Ako želiš da uvedeš ovu pozitivnu naviku u svoj život, već danas ćeš obrati pažnju na svoje okruženje i dozvoli sebi da osećaš vibracije svog okruženja. Vrlo brzo će ti postati jasno ko te "crpi“, a ko "hrani“.

Cilj ovih navika je da se osećaš bolje i to zahvaljujući svesnom upravljanju energijom. Više vibracijsko stanje pomoći će ti da ostvariš više dobrih stvari u životu i da postaneš najbolja verzija sebe – pre svega za sebe, a zatim i za svoju okolinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading