PLAŠIMO SE RETROGRADNOG MERKURA, a druge 4 planete donose nam haos ovog leta

Autor:

Lifestyle

13.07.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada Merkur postane retrogradan, svi znamo za to. Ali, Merkur nije jedini koji ima retrogradni hod i čini se da se svaka astrološka planeta (uključujući Pluton) povremeno kreće unazad.

Budući da Zemlja kruži oko Sunca različitom brzinom od ostalih planeta, kad Zemlja prođe pored njih, čini se kao da se na nebu kreću unazad. Ova se optička varka češće događa sa unutrašnjim planetama poput Merkura koji kruži oko Sunca brže od ostalih planeta. Njihovo se retrogradno kretanje događa ređe, ali kad se dogodi, potraje i mesecima.

 

 

 

Šta znače retrogradna kretanja?

 

Smatra se da su retrogradna vremena periodi zbunjenosti, nereda i vraćanja unazad. Ali nije sve loše. "Retrogradna kretanja nam skreću pažnju na prošlost i zapravo mogu biti kozmička "milosrdna razdoblja" kada možemo završiti sve započete stvari ili ojačati svoje planove, osiguravajući da ne krenemo napred na klimavim temeljima".

 

Zloglasni Merkur napustio je svoje retrogradno kretanje 22. juna, ali još su dve planete retrogradne, Jupiter i Neptun. Do kraja leta četiri retrogradne planete signaliziraju potencijalno haotičnu energiju pred nama.

 

Šta nam govori taj retrogradni hod planeta?


Pluton (27. aprila do 6. oktobra)

 

U astrologiji patuljasta planeta vlada tajnama, seksom, sramotom i stvarima koje bismo najradije prikrili. Retrogradno se kreće samo jednom godišnje, ali to kretanje traje šest meseci, što čini učinak retrogradnog Plutona suptilnijim.

Retrogradne verzije Plutona idealno vreme za istraživanje onih delova sebe koje često prikrivate. Ovog leta preporučuju raditi na starim strahovima, ograničavajućim uverenjima i ukorenjenim nesvesnim obrascima. Nemojte te nesvesne obrasce projektovati na druge."

 

Saturn (23. maja do 10. oktobra)

 

 

 

Saturn je planeta reda, mudrosti i stvaranja pravila. Sila koja nas podseća da raZmislimo pre nego što delujemo.

Kako se Saturn kreće unayad na nebu do oktobra - treba da budete oprezni da ne zaboravimo svoje lekcije. Iako leto može biti vreme igre i avanture, ne zaboravite na samodisciplinu.

Dok nas Saturn zadržava, Jupiter nas gura napred. Ta planeta nas podstiče da rizikujemo i pustimo da nas srce vodi prema cilju.

Višemesečno retrogradno kretanje Jupitera, može biti dobro vreme da poradimo na starim projektima koji su nas nekad uzbuđivali. Možda se radi o nekom hobiju u kojem ste dobri ili loši. Učinite ovo leto vremenom za povratak nečemu što vas je oduševljavalo i uživajte u tome.

 

Neptun (25. juna - 1. decembra)

 

Planeta koja je nedavno postala retrogradna, Neptun, sada se kreće u svom matičnom znaku Riba. Neptun vlada svim duhovnim i ezoteričnim stvarima koje se kriju ispod površine.

Retrogradni Neptun vreme je kada se tajne mogu otkriti - "zaronite" u vašu podsvest, obavljate isceliteljske poslove i terapije, istraživanje i propitivanje svojih duhovnih uverenja. Meditirajte kako biste se više uskladili sa svojom intuicijom. Pripazite na poricanje i suovisnost. Astro Twins poručuju "Odstranite energetske vampire iz svog života."

 

Sa četiri retrogradna planete ovog leta, Plutonom, Saturnom, Jupiterom i Neptunom budite dodatno pažljivi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading