TRIKOVI ZLATA VREDNI: Rashladite piće na brzinu

Autor:

Lifestyle

11.07.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pivo i mnoga duga pića tokom vrelog letnjeg dana za većinu moraju da budu hladna kako bi uživanje u njima bilo potpuno, a ukoliko niete na vreme stavili svoje napitke u frižider, postoje trikovi da ih rashladite za nekoliko minuta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Rashladite pivce na brzaka

Naime, ako vam dolaze gosti, a vi ste zaboravili da rashladite piće, možete koristiti savete Dana Maršala, autora knjige "Life Hacks: Helpful Hints to Make Life Easier".

Prvi trik je da umočite peškir u vodu i njime zamotate pivo pa stavite u zamrzivač na 15 minuta. Kad peškir s pivom izvadite iz zamrzivača, pivo će biti osvežavajuće hladno, tvrdi autor.

Dan ima i koristan trik kako da ohladite piće, a da ga ne razvodnjavate ledom: zamrznite nekoliko grozdova grožđa i stavite ih u čašu s pićem. Kad se grožđe odmrzne, neće se otopiti i razvodniti piće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Koristite smrznuto grožđe umesto leda da ne razvodnite piće

Stavite so u ledenu vodu. So snižava temperaturu smrzavanja vode, a slana voda može biti puno hladnija da se ne smrzne. Ledu je temperatura u zamrzivaču oko minus 17,7 stepeni, ali zbog dodane soli koja se razgrađuje u natrijum i ione hlora koji onemogućuju molekulama vode stvaranje kristala i dalje će se, zbog dodane soli, pretvarati u vodu. Pošto stavite malo soli u vodu, teoretski možete spustiti temperaturu piva na 0 stepeni za 5 minuta. 

 

Papirni ubrusi mogu takođe da posluže ako želite brzo da rashladite limenku ili bocu piva. Zamotajte limeku ili flašu u mokri papirnati ubrus i stavite u zamrzivač. Deset minuta kasnije, piće je spremno za konzumaciju, piše Vine Pair.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading